Meram’da “Osmanlı Haftası” coşkusu

Meram’da “Osmanlı Haftası” coşkusu
Meram Gençlik Meclisi, 21-27 Ocak Osmanlı Haftası nedeniyle etkinlikler düzenledi. Farklı noktalarda üzerinde Osmanlı Devleti padişahlarının sözlerinin yer aldığı kartlardan dağıtan Gençlik Meclisi üyeleri, vatandaşlara Osmanlı Şerbeti ikram etti

Meram Gençlik Meclisi, 21-27 Ocak Osmanlı Haftası nedeniyle etkinlikler düzenledi. Farklı noktalarda üzerinde Osmanlı Devleti padişahlarının sözlerinin yer aldığı kartlardan dağıtan Gençlik Meclisi üyeleri, vatandaşlara Osmanlı Şerbeti ikramında bulundular. Etkinlikler kapsamında Doç. Dr. Bekir Biçer, gençlerle Osmanlı üzerine sohbet gerçekleştirdi.

Meram Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Meram Gençlik Meclisi, farkındalık projelerine bir yenisini daha ekledi. 21-27 Ocak Osmanlı Haftası münasebetiyle etkinlikler düzenleyen Gençlik Meclisi üyeleri, Ahde Vefa örneği göstererek vatandaşlara üzerlerinde Osmanlı Padişahlarının sözlerinin yer aldığı kartlardan hediye etti. Osmanlı Dönemi kıyafetleriyle birlikte vatandaşların odak noktası olan gönüllüler, Osmanlı Şerbeti ikramında da bulundular.

 

“OSMANLI’DAN GÜNÜMÜZE”

Etkinlikler kapsamında Meram Belediyesi Gazezler Kültür Konağı’nda Osmanlı Dönemi ile ilgili sohbet gerçekleştirildi. Doç. Dr. Bekir Biçer’in konuşmacı olarak katıldığı sohbet toplantısına Konya’daki gençlik meclislerinin üyeleri de ilgi gösterdi. Doç. Dr. Biçer, Osmanlı döneminden günümüze örnekler vererek tarihin önemine dikkat çekti.

 

“GEÇMİŞİMİZİ UNUTMUYORUZ”

Meram Gençlik Meclisi üyelerinden Fatma Reyhan Bakay, geçmişe sahip çıkma adına böyle bir proje gerçekleştirdiklerini ifade ederken “21-27 Ocak Osmanlı Haftası hepimize mübarek olsun. Bizler Meram Gençlik Meclisi olarak geleceğe dair projeler yaparken geçmişimizi de unutmuyoruz. Ceddimize olan saygımızı her zaman ve her yerde gösteriyoruz. Bizlere bu fırsatı veren Meram Belediye Başkanımız Fatma Toru’ya teşekkür ederiz.” şeklinde görüş belirtti.

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.