Meram'da sağlık yatırımlarında dev adımlar atıldı

Meram'da sağlık yatırımlarında dev adımlar atıldı
 Editör
Meram Belediyesi'nde son yıllarda sağlık alanında önemli adımlar atıldı.

Meram, şehrin en büyük ve en donanımlı kurumlarından biri olan Meram Devlet Hastanesi’nden sonra bir büyük sağlık yatırımına daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Ağustos 2023’te temeli atılan 70 ünitlik Aksinne Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi inşaatı hızla yükseliyor. Öncelikle 50 ünitlik olarak planlanan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın tensipleriyle 70 ünite çıkarıldı. 20 çocuk üniti ve 2 ameliyathane ile ameliyat öncesi ve sonrası hizmetlerin de verileceği hastanenin tamamlanmasıyla diğer sağlık hizmetlerinde olduğu gibi Konya, ağız diş sağlığı hizmetlerinde de çok önemli bir seviyeye gelecek. Meram Belediyesinin bugünkü değeriyle 100 Milyon TL’yi bulan 6448 metrekarelik değerli bir arsayı tahsisiyle başlayan süreç, 1773 metrekare oturum alanı ve 12801 metrekare kapalı alana sahip 4 katlı hastane olarak planlandı. Hastanede ünitler, tekli veya ikili olarak dizayn edildi. İnşaatın Ekim 2024’te bitirilmesi planlanıyor.

7-7.jpg

KOZAĞAÇ’A YENİ ASM KAZANDIRILDI

Seyit, Sedat ve Semih Acar kardeşler tarafından babaları İsmail Acar adına Kozağaç Mahallesi’nde yaptırılan ve törenle hizmete açılan Meram İsmail Acar Aile Sağlığı Merkezi, 2 bin 500 metrekare arsa alanı içerisinde 500 metrekare kapalı alana sahip olup bu merkezin arsası da yine Meram Belediyesi tarafından tahsis edildi.

6-5.jpg

112 ACİL MÜDAHALE MERKEZLERİYLE GÜÇLENDİRİLDİ

Meram’a yeni 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu kazandıran protokol, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç ve hayırsever Tevfik Başman tarafından imzalandı. İnşaatı Tevfik Başman tarafından yaptırılan istasyonun arsasını Meram Belediyesi tahsis etti. Meram Belediyesi ayrıca istasyonun teknik-iletişim ve abonelik altyapısını da sağladı.

4-10.jpg

DEDEMLİ’YE ASM YOLDA

Meram’ın en yeni mahallesi Dedemli’ye Aile Sağlığı Merkezi yapılıyor. Hayırsever Burhan Özdemir tarafından kayınpederi Übeyit Sarı adına yapılacak olan ‘Aile Sağlığı Merkezi’nin protokolü, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ve hayırsever Burhan Özdemir tarafından imzalandı. Dedemli’ye kazandırılacak olan ‘Aile Sağlığı Merkezi’ inşaatı ise son aşamaya geldi.

ÖENMLİ BİR SAĞLIK YATIRIMI DAHA; ALAKOVA ASM

Öte yandan hayırsever Mahmut Sami Özgüney tarafından Alakova Mahallesine kazandırılacak ASM’nin de protokolü imzalanarak çalışmalara başlandı. Devletin ve hükümetin sağlık alanında yaptığı büyük hizmetlerin yanında hayırseverlerin de önemli işlerin altına imza attığını belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, hayırsever Mahmut Sami Özgüney’in annesi ve rahmetli babası adına Alakova Mahallesi’nde yaptıracağı “Meram Aynel – İsmail Özgüney Aile Sağlığı Merkezi”nin de bunun en güzel örneklerinden biri olacağını söyledi.

3-9.jpg

MERAM SAĞLIKTA EN PARLAK DÖNEMİNİ YAŞIYOR

Meram’a son beş yılda kazandırılan sağlık yatırımları bunlarla sınırlı kalmadı. Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya İl Sağlık Müdürlüğü ve Meram Belediyesinin yoğun çalışmaları neticesinde ilçe, “24 No’lu Alparslan ASM, Celalettin Hakan Katırcı ASM, Hadimi ASM, 53’no’lu Ertuğrul Gazi ASM, 3 No’lu ASHİ, 9 No’lu Ümüde-Cihan Çora ASHİ, 4 No’lu Feride-Rauf Uğurlu ASHİ ve Meram 2 No’lu ASHİ’ gibi birbirinden değerli sağlık yatırımları kazandı. Bunların yanı sıra 4 No’lu Hasanköy ASM, Aymanas Sağlıklı Hayat Merkezi ve ASM ile Süleyman Koncagül ASM’nin inşaatları da hızla devam ediyor.

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.