Meram’ın bitki üretim merkezi seralar

Meram’ın bitki üretim merkezi seralar
Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü fidanlığında bulunan seralarda çeşitli bitkilerden alınan çeliklerle bitki üretimi gerçekleştiriliyor.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Hasanköy Mahallesi’nde bulunan belediyeye ait Park ve Bahçeler Müdürlüğü fidanlığında incelemelerde bulundu. Fidanlıktaki seralarda yetiştirilen muhtelif bitki çeşitlerinin, ilçenin farklı yerlerinde ve parklarda yıl içerisinde dikimini yaptıklarını söyleyen Başkan Toru, “Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz bünyesinde kurmuş olduğumuz 2’si büyük ve 5’i de orta boy olmak üzere toplam 7 serada 32 farklı bitki türünde 75 bin çelik bitki üretimi yapıyoruz. Yıl boyunca park ve bahçe alanlarında bu bitkilerden yararlanarak belediye ekonomisine de katkı sağlamış oluyoruz. Bu sene Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzdeki tüm seraları yeniden revize ettik. Sera sayısını da 7’ye çıkardık” dedi.

“Tasarruf sağlanıyor”
Park ve Bahçeler Müdürlüğü fidanlığında bulunan seralarda binlerce adet sedum, biberiye gül, bahçe külü, phlox, kekik, kotonez, ateş dikeni, berberis, altınkolye, civan perçemi, gaura, keçi sakalı, altınçanak gibi bitki türlerinin üretimi yapılıyor. Bu üretimle dışarıdan bitki alımının önüne geçilerek belediyeye önemli bir oranda tasarruf sağlanıyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.