Merasim Sokak'ı kana bulayan teröristler cezasız kalmadı

Merasim Sokak'ı kana bulayan teröristler cezasız kalmadı
Başkentte 17 Şubat 2016'da 29 kişinin hayatını kaybettiği, 75 vatandaşın yaralandığı Merasim Sokak'taki terör saldırısının faili PKK'lı teröristler, 30'ar kez "ağırlaştırılmış müebbet" hapis cezasına çarptırıldı

Ankara'da Merasim Sokak'ta terör örgütü PKK tarafından düzenlenen, 29 kişinin yaşamını yitirdiği, 75 vatandaşın yaralandığı saldırının üzerinden 5 yıl geçti.

Güvenlik güçlerinin etkin askeri teknolojilerle kırsalda yürüttüğü yoğun operasyonlarla köşeye sıkışan terör örgütü PKK, 17 Şubat 2016'da Merasim Sokak'ta sivil memur ve askeri personeli taşıyan servis araçlarına bomba yüklü otomobille saldırı düzenledi.

Türkiye'yi yasa boğan hain saldırıda, aralarında sivillerin de bulunduğu 29 kişi hayatını kaybetti, 75 vatandaş yaralandı. Saldırıda birçok araç ve bina da zarar gördü. Bombalı saldırıyı Suriye'den Türkiye'ye giriş yapan, Van nüfusuna kayıtlı "Zinar-Raperin" kod adlı PKK'lı terörist Abdulbaki Sömer'in gerçekleştirdiği belirlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, terör örgütü PKK'nın paravan yapılanması TAK tarafından üstlenilen saldırının, PKK/KCK sözde üst yönetiminin talimatıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

İddianamede, PKK elebaşları Zübeyir Aydar, Cemil Bayık, Murat Karayılan, Fehman Hüseyin ve Remzi Kartal ile örgütün Suriye uzantısı PYD'nin elebaşı Salih Müslim'in de aralarında bulunduğu 68 kişi hakkında 30'ar kez "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezası talep edildi. Örgüt elebaşları da dahil 48 kişi hakkında yakalama emri çıkarıldı.

Terör saldırısının failleri cezasız kalmadı

İlk duruşması 14 Mart 2017'de Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesince görülen dava, 10 Eylül 2018'de karara bağlandı.

Buna göre, sanıklar Kudbettin Onur, Ahmet Karaman, Muharrem Canikli, Hayrettin Tomak, Hüseyin Karadaş ve Metin Aslan, "devletin birliği ve ülkenin bütünlüğünü bozma" suçundan birer, 29 kişiyi "kasten öldürme" suçundan ise 29'ar kez "ağırlaştırılmış müebbet" hapis cezasına çarptırıldı.

Ayrıca bu sanıklara, 75 kişiye yönelik "nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs" ve "patlayıcı maddeleri bulundurmak, nakletmek" suçlarından da bin 185'er yıl hapis cezası ile 33 bin 320'şer lira adli para cezası verildi.

Sanıklar Bahri Deniz ve Metin Onur'a "terör örgütü üyeliğinden" 9'ar yıl hapis cezası verilmesi kararlaştırıldı. Mustafa Bulut, Turgut Kahraman, Hüseyin Gökduman, Murat Karacan, İsmail İpar, Metin Cura ve Hasan Avsan ise "dolandırıcılıktan" 6'şar yıl hapis ve 12 bin lira adli para cezasına mahkum edildi.

Serdar Bulut ve Uğur Yüce bütün suçlardan beraat ederken, İstanbul'da aynı suçtan hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan sanık Sinem Oğuz'un dosyası reddedildi.

Aralarında terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu firari 50 sanığın dosyası ise ayrıldı.

Şehitlerin kanı yerde kalmadı

İç güvenlik operasyonları kapsamında 19 Temmuz 2019'da Diyarbakır Jandarma Komutanlığınca gerçekleştirilen hava destekli operasyonda, Merasim Sokak'taki bombalı eylemi planlayan, organize eden ve talimatını veren Erhan Porsipi kod adlı İshak Özçaktu, Lice İlçesi Hevsel Mezrası kırsalında etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyonun ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Porsipi. Bu akşam rahat uyuyacağım. Uzun zamandır peşindeydik. İnönü Stadı, Merasim Sokak, Kayseri, İstanbul, hepsinin intikamı alındı. Bu kırmızı başka kırmızı... Şükürler olsun. Bu olmadan gitseydim gözüm açık giderdim." ifadelerini kullanmıştı.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.