"Merhaba yüreğimizdeki kahramanlar"

"Merhaba yüreğimizdeki kahramanlar"
Samsun'un Çarşamba ilçesinde öğrenciler, Doğu ve Güneydoğu'da terörle mücadele eden asker ve polislere, moral desteği vermek için duygu dolu ifadelerle bin 354 mektup kaleme aldı- "Merhaba yüreğimizdeki kahramanlar" ifadeleriyle başlayan mektuptan:"Kalem

SAMSUN (AA) - Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje doğrultusunda öğrenciler, Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan asker ve polislere moral desteği için duygu dolu mektuplar gönderdi.

Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteklediği projede öğrencilerden Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan asker ve polisler için mektup yazmaları istedi.

Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği projede bin 354 mektup yazıldı. Mektupların bir kısmını öğrenciler kendileri postaya verirken, bir kısım mektup da İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi. İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim edilen yaklaşık 300 mektup doğu illerine gönderilmek üzere postaya verildi.

Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Tuncer İğneli, Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan askerlere manevi olarak destekte bulunmak amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne konu ile ilgili yazı yazdıklarını bu noktada 1 hafta gibi kısa bir sürede öğrencilerin bin 354 mektup kaleme aldığını ifade etti.

-"Bir şehit varsa bu ülkede o ülke için bayram günüdür o gün"

İğneli, öğrencilerin yazdığı mektuplardan bazılarının çok dikkat çekici olduğunu belirterek şunları dile getirdi:

"Bazı öğrencilerimizin yazdıkları mektuplar çok dikkat çekici cümlelerle yazılmış. Örneğin, 'Merhaba yüreğimizdeki kahramanlar. Bu sefer kalemi sizin için, yüreklerinize dokunmak için aldım. Kalemi elime aldığımda ezan okunuyordu. Tekrar kağıdın üzerine bıraktım kalemimi. Ellerimi ve kalbimi açtım Rabbime. Sizler için bir kez daha dua ettim. Sizleri korumasını, ailelerinize sabır vermesini istedim. Her türlü acı ve zorluğa dayanmanızı diledim Rabbimden. Sizlerin bir damla kanı toprağa değse önce ailelerinizin sonra bizim canımız yanar' şeklinde. Bir başkası, 'Bir şehit varsa bu ülkede o ülke için bayram günüdür o gün. Derler ki 'geride kalanlar ne olacak?, Eş, çocuk, anne, baba ne olacak?' Tabii ki de gururla yaşayacaklar, geride kalan hayatlarına. Onlar artık bir şehit eşi, bir şehit çocuğu, bir şehit babasıdır. Bu unvan hiçbir parayla, hiçbir servetle, hiçbir zekilikle alınmaz sonuçta.' Şeklinde."

İğneli, bugün itibari ile gelen mektupların Doğu ve Güneydoğu illerindeki asker ve polislere gönderildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.