Mers ve Ebola Virüsüne Dikkat

Mers ve Ebola Virüsüne Dikkat
Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği ( TİHUD) 15-19 ekim tarihleri arasında 16. Ulusal İç Hastalıklar Kongresini Antalya'da gerçekleştiriyor. İç hastalıkları anabilim dalında görevli 7 profesör doktorun katılımıyla gerçekleşen basın toplantısının en önem

Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği ( TİHUD) 15-19 ekim tarihleri arasında 16. Ulusal İç Hastalıklar Kongresini Antalya'da gerçekleştiriyor. İç hastalıkları anabilim dalında görevli 7 profesör doktorun katılımıyla gerçekleşen basın toplantısının en önemli gündem başlığı Batı Afrika'da başlayan EBOLA salgını ve Suudi Arabistan başta olmak üzere Ortadoğu da alt solunum yolu enfeksiyonu ile ölümlere yol açan MERS virüsü oldu.

Ünal, 'Hac'a gidip geldikten sonra 15 gün içerisinde ateşi çıkmış her kişi MERS virüsü için şüpheli vakadır'
Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Serhat Ünal MERS ve EBOLA virüsü hakkında bilgi verdi. MERS virüsünün solunum ile bulaştığını kaydeden Ünal,MERS virüsünün bu formunun develerde bulunduğunu ve İnsana geçtiğini kaydetti. Hac mevsiminin başlamasıyla 3 milyon İnsanın MERS virüsü tehdidi altında olduğunu belirten Ünal, 'Hac'a gidip geldikten sonra 15 gün içerisinde ateşi çıkmış her kişi MERS virüsü için şüpheli vakadır' dedi.

Ebola Virüsü Temas ile Bulaşıyor
Batı Afrika'da Mart ayında başlayan EBOLA salgını ile bugüne kadar 8.000'i aşkın vakadan yaklaşık 4.000 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Ünal, Ebola virüsünün temas ile bulaştığı ve ateş çıktığı andan itibaren bulaştırıcı olduğuna dikkat çekti. Ünal şunları kaydetti ' Ateşi olmayan bir kişinin etrafına bulaştırma riski yok. Hasta kişiye ve kullandığı eşyalara temas , yabanı av hayvanlarına temas ve cildinizde yara varsa bulaşma daha kolay olur ama ezik, yara olmadan da bulaşma yüksek.' EBOLA virüsü taşıyan hastaya ilk müdahalenin vücudun tamamını kapatan bir giysi ile yapılması gerektiğini belirten Ünal, Virüsten ölen kişilerin hala virüsü bulaştırdığını, defin işlemleri sırasında temas ile virüsün hızla yayıldığını ve virüsün çoğalmasını engelleyecek özel bir ilaç olmadığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.