Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Özat:

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Özat:
"Matematiksel olarak hiçbir şey bitmiş değil. Sonuna kadar bu mücadeleyi ben ve oyuncularımız vereceğiz"- "(Pereira'nın maçtan önce elini sıkmaması) Adamı asacak halimiz yok, özür dilemek de bir erdemdir. Özür diledikten sonra diyecek bir şey yok. Bunlar


MERSİN (AA) - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Mersin İdmanyurdu'nun teknik direktörü Ümit Özat, matematiksel olarak hiçbir şeyin bitmediğini ve ligin sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti.

Ümit Özat, gazetecilere yaptığı açıklamada, önlerinde 5 maçın daha bulunduğunu belirtti. Bu süreçte pes etmemenin önemli olduğunu ifade eden Özat, şöyle devam etti:

"İkinci yarı itibarıyla Çaykur Rizespor takımı 7 puan, Kayserispor 7, Gaziantepspor 9, Galatasaray, Eskişehirspor ve Medicana Sivasspor 10 ve biz 11 puan almışız. Buna rağmen küme düşme adaylığında en yüksek takım olarak gösteriliyoruz. Bunlar hep ilk yarıdan gelen sıkıntılardı, bu gerçek. Matematiksel olarak hiçbir şey bitmiş değil. Sonuna kadar bu mücadeleyi ben ve oyuncularımız vereceğiz. Futbol hayatı her yerde devam ediyor. Burada olmazsa başka yerde devam ediyor. Dolayısıyla futbolcular en iyi şekilde çalışmalı ve kendilerini en iyi şekilde hazırlamalı."

Özat, önlerindeki 5 maçta gösterecekleri mücadelenin önemli olduğunun altını çizerek, Eskişehirspor maçında da ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaklarını söyledi.

Ligde 2 haftada her şeyin değişebileceğinin belirten Özat, "Son üç haftaya 3-4 puanla girmek çok da büyük puan farkı değil. Rakip için avantaj da olsa her şey olabilir. Yukarı da karışabilir. Bu hafta Mitrovic, Serkan ve Nakoulma da aramıza döner. Bugün idmana çıkmayan arkadaşlarımız var. Umarım onlar da aramıza katılır. Maça en iyi şekilde hazırlanmaya çalışacağız." dedi.


- "Derdim para olsaydı zaten burada olmazdım"


Özat, ligden düşülmesi halinde takımın başında kalıp kalmayacağının sorulması üzerine, hayatın neler getireceğinin şimdiden bilinemeyeceğini ifade etti.

Mersin İdmanyurdu'nun teknik direktörsüz kalmayacağını kaydeden Özat, şöyle konuştu:

"Yaşayıp görmek lazım. Aramızda ne geçecek, neler konuşacağız, oturup değerlendirmek lazım. Mersin İdmanyurdu elbette hocasız kalmaz. Burası köklü bir camia. Benim derdim para olsaydı zaten burada olmazdım ama buraya bir emek verdik, bunun karşılığını sezon sonunda bir şekilde almak istiyorum. Nasıl almak istiyorum? Gökhan, Ahmet gibi genç oyuncuları yetiştirerek almak istiyorum. Ligde kalırsak da maddi karşılığını almak istiyorum. Bunun dışında da ligde kalamazsak, oturup konuşup değerlendirmek lazım."

Özat, Mersin'de tüm kesimlerin birlik olması gerektiğini vurgulayarak, hatalardan ders alınması ve sorunların çözülmesi gerektiğini dile getirdi.


- "Özür dilemek de bir erdemdir"


Özat, Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Fenerbahçe'ye 4-1 yenildikleri maçta sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Vitor Pereira'nın, karşılaşma öncesi kendisine selam vermemesinin hatırlatılması üzerine, maç atmosferinin farklı olduğunu ve konunun üzerinde çok durulmaması gerektiğini belirtti.

Her misafir takım antrenörünün "hoşgeldin" mesajını alıp, tokalaşmak istediğini dile getiren Özat, "Ben gelmedi diye söyledim, kendisi gelemediğini ifade etmiş. Bu bahane değil, bir kavganız olur gelmemesini anlarım. En azından orada maç oynamış bir insana başarılar dilemesi normal. Maçtan sonra da geçmiş olsun dileklerini kabul etmedim. Maçtan önce yapacaktın. Çok da üzerinde durulacak bir şey değil. Sonrasında hatalı olduğunu, İstiklal Marşı'nın okunmasından dolayı gelemediğini söylemiş. Dolayısıyla yapacak bir şey yok. Adamı asacak halimiz yok, özür dilemek de bir erdemdir. Özür diledikten sonra diyecek bir şey yok. Bunlar geldi geçti abartmamak lazım." ifadelerini kullandı.

Öte yandan kırmızı-lacivertli ekip, ligin 30. haftasında evinde yapacağı Eskişehirspor maçının hazırlıklarına Macit Özcan Spor Kompleksi'nde yaptığı antrenmanla başladı.

Koşu ve ısınma hareketlerinden sonra 5'e 2 top kapma oynayan futbolcular, taktik ve kondisyon çalışmasının ardından yarı sahada çift kale maç yaptı.

İdmana Serkan Balcı, Güven Varol, Welliton ve Khalili katılmadı.

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Özat:

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Özat:

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.