Mersin Üniversitesi mezuniyet törenindeki şahıs tespit edilemedi mi?

Mersin Üniversitesi mezuniyet törenindeki şahıs tespit edilemedi mi?
Mersin Üniversitesi mezuniyet töreninde Gazze'ye bela okuyan ve öğrenci ve görevlileri "suç işliyorsunuz" diye tehdit eden şahsın tespit edilidğine dair 4 gün geçmesine rağmen bir açıklama yapılmadı

Mersin Üniversitesi mezuniyet töreninde Gazze’ye destek amacıyla pankart açmak isteyen öğrenciler kim olduğu belli olmayan bir şahıs, "Başlarım Gazze’nizden. Neyin Gazze’si? Gazze’sinin Allah belasını versin" ifadelerini kullanmıştı.

Mersin Üniversitesi Rektörlüğü, yaptığı açıklamada, engellemenin söz konusu olmadığı öğrencilerin sadece kontrol amacı ile durdurulduğunu açıklamış, "Gazze ile ilgili olumsuz ifadeler kullanan şahsın kimliğinin belirlenmesine yönelik çalışmalar Üniversitemiz ve Mersin İl Emniyet Müdürlüğü tarafından devam etmektedir." ifadelerine yer vermişti.

TESPİTİMNE DAİR BİR AÇIKLAMA YOK!

Aradan 4 gün geçmesine rağmen rektörlükten şahsın tespit edilip yaklalandığına dair Rektörlükten bir haber gelmedi.

'GAZZE PANKARTINDAN RAHATSIZ OLAN O FAŞİST KİM?"

Sabah yazarı Melih Atınok yaşananları köşesine taşımış, "Cate Blanchett'ın Cannes'da kırmızı halıda Filistin bayrağı renginde kıyafetle dolaşması alkış alırken, Gazze'ye birkaç saatlik mesafedeki komşu kentin üniversitesinde Filistin bayraklı pankartlar küfürle, engellemeyle karşılık buluyor.
Geçenlerde YÖK'e, akademisyenlere İsrail üniversiteleriyle akademik ilişkilerini bile kesen İspanyol üniversitelerini örnek göstermiştim. "Tarihteki yeriniz, soykırıma suskunluklarıyla destek verenlerin safı olacak" demiştim. Görüyorum ki sorunları çok daha büyük"
ifadelerini kullanmış ve 'Gazze Pankartından rahatsız olan o faşist kim?" diye sormuştu.

.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.