"Mersin'de 30 Yıl" sergisi açıldı

"Mersin'de 30 Yıl" sergisi açıldı
Ressam Mehmet Ali Meriç'in Mersin'de yaşamaya başlamasının 30. yılını kutlamak için hazırladığı karma sergi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu

MERSİN (AA) - Ressam Mehmet Ali Meriç'in Mersin'de yaşamaya başlamasının 30. yılı dolayısıyla 49 eserden oluşan "Mersin'de 30 Yıl" adlı karma sergi açıldı.

Meriç, serginin Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisindeki açılışında yaptığı açıklamada, 65. kişisel sergisini gerçekleştirdiğini söyledi.

Sergide karma eserlerin yer aldığını ifade eden Meriç, "Metal resimlerden, cam altı boyamalara, sulu boyadan, yağlı boyaya kadar değişik eserlerin olduğu bir sergi. Ayrıca seramik parçalar var, heykelcikler de var ve sergi 49 parçadan oluşuyor" dedi.

Kente gelişinin 30. yılı dolayısıyla her 10 yıl için bir sergi açmaya karar verdiğini ve bu üçlemenin ikinci sergisini beğeniye sunduğunu aktaran Meriç, üçüncü sergiyi de 6 Nisan'da İçel Sanat Kulübünde açacağını ifade etti.

Meriç, sergiden elde edilecek gelirin yüzde 25'inin Mersin Tabip Odasının öğrencileri okutmak için oluşturduğu bursa aktarılacağını, üçüncü serginin gelirinin de Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesine bağışlanacağını sözlerine ekledi.

Sanatseverlerin 14 Nisan'a kadar gezebileceği serginin açılışına Anadolu Ajansı (AA) Ekonomi-Finans Haberleri Yayın Yönetmeni Fırat Gazel'in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.