Mersin'de kruvaziyer turizmi

Mersin'de kruvaziyer turizmi
Mersin'e bin 200 İngiliz turist getiren dev gemi limana yanaştı- Mersin Turizm Platformu Başkanı Olcar: - "Bu sadece Mersin için değil imaj açısından ülkemiz için de önemli"

MERSİN (AA) - Doğu Akdeniz'in önemli turizm merkezleri arasında yer alan Mersin'e, kruvaziyer turizmi kapsamında "Thomson Spirit" isimli gemiyle bin 200 İngiliz turist geldi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, yaptığı yazılı açıklamada, dün Ankara'da yaşanan terör saldırısını şiddetle kınadığını belirterek, yaralılara şifa, hayatını kaybedenlerin yakınlarına da başsağlığı diledi.

Türkiye'nin son derece zorlu bir coğrafyada olduğunu aktaran Olcar, "Turizm gibi temeli insanlara hizmet etmeye dayalı bir sektör için şehrimizin güzel yanlarını tanıtma mücadelemize devam ediyoruz" ifadesini kullandı.

Mersin olarak dünyanın en önemli kruvaziyer fuarından birisi olan "‎Seatrade Cruise Global"a katıldıklarını anımsatan Olcar, şunları kaydetti:

"2012 yılında başlayan ve giderek artan bu istikrarlı çalışmaların neticesinde yaşanan olumsuzluklara rağmen bu sabah içinde toplam bin 200 İngiliz yolcusu bulunan gemi Mersin Limanı'na yanaştı. Misafirler, Tarsus, Erdemli Kızkalesi ve Mersin şehir turlarına katılmakta, bazıları da şehirde serbest yürüyüş yapmaktalar. Bu sadece Mersin için değil imaj açısından ülkemiz için de önemli bir olaydır. Önümüzdeki ayın 16'sında tekrar bir kruvaziyer beklemekteyiz. Gelen misafirleri ev sahibi sorumluluğunda karşılayan ve tüm gelişmeleri yakından takip eden tüm kurum, kuruluş ve sektörel paydaşlarımıza teşekkür ederim."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.