Mersin'de nükleer karşıtı eylem

Mersin'de nükleer karşıtı eylem
MERSİN (AA) - Mersin Nükleer Karşıtı Platformu üyeleri, Japonya'daki Fukuşima felaketinin 5. yılı dolayısıyla eylem yaptı. Platformun dönem sözcüsü...

MERSİN (AA) - Mersin Nükleer Karşıtı Platformu üyeleri, Japonya'daki Fukuşima felaketinin 5. yılı dolayısıyla eylem yaptı.
Platformun dönem sözcüsü Erkan Demir, Akkuyu NGS Toplum Bilgilendirme Merkezi önündeki eylemde, facianın üzerinden 5 yıl geçtiğini belirterek, sorunların giderek arttığını söyledi.
Japonya'daki felaket sonrasında 50 nükleer reaktörün faaliyetinin durdurulduğunu belirten Demir, şöyle devam etti:
"Japonya'da şu ana kadar sadece 4 reaktörün yeniden çalışmasına onay verildi. Santraldeki endüstriyel tanklarda 760 bin ton radyasyonlu su bulunuyor ve depolanan radyasyonlu suyun temizlenmesinin 2020'de biteceği tahmin ediliyor. Felaketten ders alanlar nükleer santrallerini kapatmayı ve nükleer santrallerden vazgeçmeyi hayata geçirirken, Fukuşima'dan 3 yıl sonra Japon hükümeti ile Türkiye, nükleer santral kurulması için anlaşmıştır."
Demir, ihtiyaç duyulan enerjinin sürdürülebilir, temiz ve risksiz kaynaklardan temin edilmesinin mümkün olduğuna dikkati çekerek, doğaya, insanlara ve yaşam hakkına sahip çıkılması gerektiğini anlattı.
Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup, daha sonra dağıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.