Mersin'de nükleer karşıtlarından ÇED raporuna itiraz

Mersin'de nükleer karşıtlarından ÇED raporuna itiraz
Mersin Nükleer Karşıtı Platformu ile Mersin Çevre ve Doğa Derneği, Akkuyu'ya kurulması planlanan nükleer santralle ilgili olumlu Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun iptali için idare mahkemesine başvurdu.

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu ile Mersin Çevre ve Doğa Derneği, Akkuyu'ya kurulması planlanan nükleer santralle ilgili olumlu Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun iptali için idare mahkemesine başvurdu.

Mersin İdare Mahkemesi önünde toplanan platform ve dernek üyeleri, slogan atarak nükleer santralleri protesto etti.

Grup adına konuşan Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan, Akkuyu'da kurulması planlanan nükleer santralin ÇED raporuna itiraz ettiklerini belirterek, olumlu rapor veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan şikayetçi olduklarını söyledi.

İnsanların, nükleer santrallerin zararlarını acı deneyimlerle öğrendiğini savunan Uğurhan, "Ülkemizin yenilenebilir enerji kaynakları bakımından son derece avantajlı olmasına rağmen bunun yerine kaynağı dışarıdan gelecek bir yöntemde ısrar etmesi kabul edilemez" dedi

Mersin Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Sabahat Aslan da ÇED raporunun bilimsellikten uzak olduğunu, uluslararası ÇED formatına uymadığını iddia ederek, "Mersinliler, yaklaşık 40 yıldır, Akkuyu'da nükleer santral kurulmasına izin vermemiştir, bugün de izin vermeyecektir. Yaşam hakkımızı ve çocuklarımızın geleceğini korumak için herkesi nükleer santrallere karşı mücadeleye davet ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından grup temsilcileri, ÇED raporuyla ilgili yürütmenin durdurulması için Mersin İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.