Mersin'deki izinsiz gösteriler

Mersin'deki izinsiz gösteriler
Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuklandı

MERSİN (AA) - Mersin'in merkez Akdeniz ve Tarsus ilçelerinde düzenlenen izinsiz gösterilerde gözaltına alınanlardan 3'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, izinsiz gösterilerde yakalanan ve terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi olduğu ileri sürülen 19'u yaşı küçük 23 kişi sevk edildikleri adliyede cumhuriyet savcısına ifade verdi.

Savcılık işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilenlerden biri yaşı küçük 3 zanlı tutuklandı, 14'ü adli kontrol kararıyla olmak üzere diğer zanlılar serbest bırakıldı.

Öte yandan, gözaltındaki 12 şüphelinin ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı, 23 zanlının ise Emniyet Müdürlüğündeki sorgusunun devam ettiği bildirildi.

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin yıl dönümünü bahane eden terör örgütü PKK sempatizanları, Tarsus ile Akdeniz'de çeşitli mahallelerde izinsiz gösteri düzenleyip, müdahale eden polis ekiplerine silah, el yapımı patlayıcı, molotofkokteyli ve havai fişekle saldırmıştı. Olaylarda, 61 kişi gözaltına alınmış, zanlılardan önceki gün adliyeye sevk edilen 3 kişiden 2'si tutuklanmış, dün de 23 şüpheli adliyeye götürülmüştü.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.