Mersin'deki "Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma" İddiası

Mersin'deki "Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma" İddiası
Bir kız öğrencinin, okul çıkışında evine gitmek için bindiği dolmuşta, şoför ve şoförün yanındaki arkadaşı tarafından söz ve hareketlerle taciz edildiğini iddia etmesi üzerine açılan davada sanıkların yargılanmasına devam edildi - Mahkeme, "kişiyi hürriye

MERSİN (AA) - Mersin'de lise öğrencisi genç kızın, okul çıkışında eve gitmek için bindiği dolmuşta, şoför ve yanındaki kişi tarafından, söz ve hareketlerle taciz edildiğini iddia etmesi üzerine şüpheliler hakkında "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması görüldü.

Mersin 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, müşteki 15 yaşındaki N.B.Y, ailesi ve avukatları ile tutuksuz yargılanan sanıklar şoför M.G. ve arkadaşı S.B. katıldı.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi ve Çocuk Hakları Merkezi'nin avukatlarının yanı sıra CHP İl Kadın Kolları üyeleri de salonda yer aldı.

N.B.Y'nin avukatı Sema Tokgöz, müvekkilinin olaydan etkilendiği için ilaç tedavisine başladığını belirterek, durumun dosyaya dahil edilmesini istedi.

Tokgöz ayrıca, sanıklar hakkında ortaya atılan "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" iddiasının cinsel saldırı maksatlı işlendiğini ileri sürerek, sanıklar hakkında ayrıca "cinsel taciz" suçlamasıyla da ek iddianame oluşturularak soruşturmanın genişletilmesini talep etti.

Sanıklar ise avukat talebinde bulunarak, ek savunma için mahkemeden süre istedi.

Hakim, sanık avukatının, müvekkilinin tedaviye başlaması dolayısıyla yaptığı talebi dosyaya bir katkısı olmayacağı gerekçesiyle reddederek, sanıklar hakkında "cinsel taciz" suçlamasıyla ek iddianame oluşturarak soruşturmanın genişletilmesi talebini ise kabul etti.

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi ve Çocuk Hakları Merkezi'nin davaya müdahillik talebini de kabul eden mahkeme, sanıklar için avukat atanması ve ek savunma hazırlamaları için duruşmayı erteledi.

Duruşmanın ardından Mersin Adliyesi önünde gazetecilere açıklama yapan sanık avukatı Sema Tokgöz, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçunun, cinsel saldırı amacıyla işlendiğinin ortada olduğunu ileri sürerek, "Sanıkların ek savunması alınacak, ayrıca iddianamenin genişletilmesi kabul edildi. Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi ve Çocuk Hakları Merkezi'nin de müdahillik talebi onaylandı. Mersin Barosu olarak bu işin takipçisi olacağız ve suçluların cezalandırılması için çalışacağız." dedi.

Avukat Şerife Arıcı Yıldız da Kadın Hakları Merkezi olarak davanın takipçisi olacaklarını ifade ederek, "Dava şu anki durumuyla ceza kanunun 109. maddesinin ilgili fıkralarından açılmış. Fakat biz olayın oluş şekli itibariyle, eylemin sadece hürriyeti sınırlama aşamasında kalmadığı, cinsel taciz de oluşturduğu gerekçesiyle 103. ve 105. maddeler atıfıyla da dava açılması talebinde bulunduk. Bu durumda verilecek ceza daha ağır olacak. Bundan sonraki aşamada soruşturmanın genişletilmesi talebimizin kabulüyle sanıklar daha ağır ceza öngören maddelerden yargılanacaklar." diye konuştu.

Anne E.Y. ise sanıkların ceza almalarını umduklarını belirterek, yaşadıklarının karşılıksız kalmamasını istediklerini anlattı.

Zor bir süreç yaşadıklarını ifade eden E.Y, "Mahkemede kızımın o an yaşadıklarını düşündüm. Bu beni daha çok yaraladı. Çok şükür ki sağ salim yanıma geldi. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Gerçekten zor bir olay." ifadesini kullandı.

- Olay

Mersin'de lise öğrencisi N.B.Y, okul çıkışında eve gitmek için bindiği minibüsün normal güzergahının dışına çıkarak ara sokaklara girdiği ve bu sırada minibüste bulunan şoför ve arkadaşının kendisine söz ve hareketlerle taciz ettiğini ileri sürmüş, genç kızın ailesiyle karakola giderek bulunduğu şikayet üzerine şoför M.G. ve olay anında yanında olan arkadaşı S.B. hakkında "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" iddiasıyla dava açılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.