Mersin'deki sel

Mersin'deki sel
Tarsus ilçesinde su altında kalan tarlalardaki çadırlarda yaşayan Suriyeliler, spor salonu, cami ve okula taşındı

MERSİN (AA) - Mersin'in Tarsus ilçesinde sele uğrayan tarlalardaki çadırlarda kalan Suriyeliler, spor salonu, cami ve okula getirildi.

Alınan bilgiye göre, kuvvetli yağışın etkili olduğu Tarsus'ta bazı mahalleler su altında kaldı. Yeşiltepe, Baharlı ve Egemen mahallelerindeki tarlalarda Suriyelilerin kaldığı çadırlar, sel nedeniyle kullanılamaz hale geldi.

Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal başkanlığındaki kriz masası ekibi tarafından, çok sayıda Suriyeli, Egemen Mahallesi'nde bulunan cami ve okula yerleştirildi. Suriyelilerin sular çekilene kadar barınma ihtiyaçlarının burada karşılanacağı kaydedildi.

Ayrıca Yeşiltepe Mahallesi'nde çadırlarda yaşayan 200'e yakın Suriyeli de Tarsus ve Mersin Büyükşehir belediyeleri ekiplerince Tarsus Spor Salonu'na getirildi. Tarsus'ta bulunan pansiyonlara yerleştirilecek Suriyelilere, giyecek ve yemek de dağıtıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.