Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Geliştirme Faaliyetleri Toplantısı gerçekleştirildi

Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Geliştirme Faaliyetleri Toplantısı gerçekleştirildi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde bakanlık tarafından yürütülmekte olan Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Geliştirme Faaliyetleri kapsamında Konya'da düzenlenen ilk toplantı, Ereğli'de gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde bakanlık tarafından yürütülmekte olan Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Geliştirme Faaliyetleri kapsamında Konya'da düzenlenen ilk toplantı, Ereğli'de gerçekleştirildi.

Mesleki ve teknik eğitimin tanıtılması ve geliştirilmesi noktasında yürütülecek çalışmaların önemini vurgulayan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz, yapılacak çalışmaların sürdürülebilir olması gerektiğini belirterek paydaşların desteklerinin önemini dile getirdi. Öğrencilerin bir mesleğe yönlendirilmesinin ve bu açıdan geliştirilmelerinin ülkenin geleceği adına da önemli olduğunu ifade etti.

mesleki-egitiom-2.jpg

Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç ise ilçede mesleki eğitime katılımın yüksek olduğunu belirterek ortaöğretime devam eden öğrenci sayısı içerisinde mesleki eğitim öğrenci sayısının % 35'e karşılık geldiğini söyledi; gerekli çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü vurguladı.

mesleki-egitiom-3.jpg

Ereğli Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özkoç ise mesleki ve teknik eğitimin önemine vurgu yaparak bu alanın geliştirilmesi ve sürdürülmesi noktasında üzerlerine düşen görevleri memnuniyetle yapacaklarını ifade etti.

mesleki-egitiom-4.jpg

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz başkanlığında gerçekleşen toplantıya Yılmaz'ın yanı sıra Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nizamettin Doğan, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Özkoç, oda başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve mesleki ve teknik eğitim okul müdürleri ve paydaşları katıldı.

mesleki-egitiom-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.