Meslekten ihraç edilen hakimler yargılanıyor

Meslekten ihraç edilen hakimler yargılanıyor
"Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamındaki tutuklular hakkında tahliye kararı veren eski hakimler Özçelik ve Başer'in Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde yargılanmasına devam edildi

ANKARA (AA) - "Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamındaki tutuklular hakkında tahliye kararı veren ve meslekten ihraç edilen hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer'in Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde yargılandığı davaya devam edildi.

Yargıtay konferans salonundaki duruşmada, heyete Yargıtay 16. Ceza Dairesi Üyesi Muhsin Şentürk başkanlık etti.

Sincan F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Özçelik ve Başer, salona jandarma eşliğinde getirildi.

Sanık yakınlarıyla avukatların katıldığı duruşmada, iddianame yerine geçen son soruşturma kararının okunmasına devam edildi. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesinin son soruşturma kararının 218 sayfadan oluşması nedeniyle kararı TRT'den çağrılan 2 spiker okudu.

Kararın okunmasının ardından, sanık avukatlarına söz verildi.

Sanık avukatları, son soruşturma kararının eki niteliğinde olduğu bildirilen ve Konya, Tarsus, Mersin cumhuriyet başsavcılıklarının soruşturmalarına ilişkin evrakların konulduğu CD'lerin dökümü yapılarak duruşmada okunmasını istedi.

Heyet, kanuna göre duruşmanın başlaması ve takip edilecek usul yönünden iddianamenin okunmasının yeterli olduğu, iddianame eklerinin sanık savunmaları alındıktan sonra okunup tartışılabileceği gerekçeleriyle talebi kabul etmedi.

Sanık Mustafa Başer'in, "Ben bunu talep etmemiştim, anlatamadım" sözlerinin ardından Sanık Metin Özçelik'in "heyet anlamıyor" demesi üzerine, bir üye "Neyi anlamıyoruz? Heyet her şeyi anlıyor. Hakaret ediyorsun" diyerek tepki gösterdi. Bunun ardından avukatlar, üyenin tepkisinin zapta geçmesini isteyerek, reddi hakim talebinde bulunacaklarını söyledi.

Yaşanan gerginlik nedeniyle Heyet Başkanı Şentürk, duruşmaya ara verdi.

Aranın ardından Şentürk, sanıkların ve avukatlarının savunma yapıp yapmayacaklarını sordu. Sanık avukatları, iddianamenin okunmasının tamamlanmadığı yönünde itirazda bulundu. Şentürk ise giderilecek eksiklik olmadığını, iddianamenin tamamının okunduğunu söyledi.

Daha sonra avukat Erkan Albayrak, savunma için 1,5 aydan az olmamak üzere kendilerine süre verilmesini istedi. Ardından, sanıklar ve avukatları, tutukluluğa yönelik itirazlarını dile getirdi ve tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tahliye taleplerini reddederek, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Sanıkların tutukluluk halinin 2 Mayıs'ta incelenmesi kararlaştırılırken, duruşma 30 Mayıs'a bırakıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.