Meteoroloji, akşam güncellemesiyle üzdü

Meteoroloji, akşam güncellemesiyle üzdü
 Muhabir
Sabah saatlerindeki verileriyle Konya ve bölgesine Pazar günü için kar yağışını müjdeleyen Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü, akşam güncellemesiyle de hevesleri kursakta bıraktı

Hava olaylarına dayalı olarak yaptığı değerlendirmeleri paylaşan Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü, Konya için kar yağışını müjdelemişti. Önümüzdeki haftasonu Konya il merkezi ve çevresinde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kar yağışının etkili olacağı yönünde tahminlerini bildiren Meteoroloji, Konya’da kar sevincinin yaşanacağına işaret etmişti.

AKŞAM GÜNCELLEMESİ HAYALLERİ YIKTI

Akşam saatlerinde verilerini güncelleyen Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü, bu kez üzücü bir haber verdi.

Yapılan son tahmini değerlendirmeler doğrultusunda Konya genelinde yarın az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. Cumartesi günü Konya genelinde sağanak yağmurun etkili olması beklenirken, Pazar günü ise yağmurun hafif şiddetle olması yönünde tahminlerde bulunuldu.

HAVA SICAKLIĞI SIFIRIN ALTINA DÜŞECEK

Pazartesi günü ise Konya ve çevresinde güneşli bir havanın hakim olacağı tahmin ediliyor. Ancak kış güneşi yüzünü gösterse de hava sıcaklığının hissedilir derecede düşeceği yönünde bir beklenti mevcut. Yarın Konya il merkezinde gece sıcaklığı 0 dereceye kadar düşecek. Gündüz ise termometreler en yüksek 15 dereceyi bulacak.

Cumartesi günü gece saatlerinde 5 dereceye kadar düşecek olan hava sıcaklığı gündüz saatlerinde 15 dereceye kadar yükselecek.

Pazar günü ise hava sıcaklığındaki düşüş daha çok hissedilecek. Gece saatlerinde 2 dereceye kadar düşecek, gündüz ise en yüksek 7 dereceyi gösterecek.

Pazartesi günü hava sıcaklığı 1-8 derece arasında olacak. Salı günü ise gece hava sıcaklığı il merkezinde – 2 dereceye kadar düşecek.

Sıcaklık değerleri şehir merkezinin dışında kalan birçok yerleşim yerinde – 4 dereceyi görecek.

İlgili Haberler

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.