Meteoroloji Konya’yı sarı kodla uyardı: Duyan ‘hadi inşallah’ dedi

Meteoroloji Konya’yı sarı kodla uyardı: Duyan ‘hadi inşallah’ dedi
 Muhabir
Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü Konya için sarı kodlu bir uyarı yayımladı. Pazar günü Konya’nın kuzeyi ve batısında karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kuvvetli kar bekleniyor!

Kara hasret Konya için Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü’nden önemli bir uyarı geldi. Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı meteorolojik ölçümler ve değerlendirmelere göre Konya genelinde özellikle 21 Ocak Pazar günü (yarın) kuvvetli sağanak yağmur etkili olacak. Yağışın havanın soğuması ile birlikte özellikle şehrin yüksek kesimlerinde kara dönüşmesi ve kar yağışının da yoğun bir şekilde görülmesi bekleniyor.

konya-kar-beklentisi.jpg

METEOROLOJİ KONYA’YI SARI KODLA UYARDI!

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren İç Anadolu’nun güneyinde beklenen yağışların, Konya’nın kuzey ve batısı ile Aksaray’ın güneyinde kuvvetli yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

konya-kar-beklentisi5.jpg

SEL, SU BASKINI, BUZLANMA VE DON GÖRÜLEBİLİR

Yapılan uyarıda, Konya’nın özellikle kuzey ve batı kesimlerinde sel, su baskını, soğuk havayla birlikte oluşabilecek buzlanma ve don olaylarına dikkat çekilerek ulaşımda aksamaların yaşanabileceği ifade edildi.

İLÇE İLÇE UYARI GELDİ!

Başta Konya’nın kuzeyindeki ilçeler Altınekin, Kadınhanı, Sarayönü, Ilgın, Doğanhisar, Akşehir, Derbent, Hüyük ile birlikte Bozdağlar mevkiinde kar yağışının etkili olması beklenirken, bu bölgelerin beyaz örtüyle kaplanma ihtimalinin çok yüksek olduğu vurgulandı.

Ayrıca Tuzlukçu, Derebucak, Seydişehir, Beyşehir, Hadim, Taşkent, Güneysınır, Akören ve Konya Ovası’nın kuzey kesimlerinde de kar yağışının etkili olma ihtimali yüksek görülüyor.

konya-kar-beklentisi6.jpg

BU KEZ ŞEHİR MERKEZİNDE DE KAR BEKLENİYOR

Yapılan tahminler ve ölçümleri değerlendiren amatör hava olayları yorumcusu Kuttusi Demir, yağışın Konya genelinde etkili olmasının beklendiğini, başta Meram ve Selçuklu’nun yüksek kesimleri olmak üzere şehir merkezinde de kar yağışının görülebileceğini duyurdu.

konya-kar-beklentisi1.jpg

KONYALILARDAN ‘HADİ İNŞALLAH’ YORUMLARI

Sosyal medya platformlarında Konya genelinde yarından itibaren kar yağışının görülebileceğine ilişkin değerlendirmelerin altına ise adeta yorum yağdı. Konyalılar, çoğunluğu yüksek kesimlerde olmak üzere şehir genelinde görülmesi beklenen kar yağışıyla ilgili ‘hadi inşallah’ diyerek kara olan hasretlerini dile getirdi.

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.