Meteoroloji saat vererek ‘sarı kodlu’ uyarı yaptı

Meteoroloji saat vererek ‘sarı kodlu’ uyarı yaptı
Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü Konya il merkezi ve 19 ilçe için dün gök gürültülü ve sağanak yağış uyarısı yapmıştı. Uyarılarını yineleyen uzmanlar, özellikle öğleden sonra şiddetli yağışın etkili olacağını belirterek sarı kodlu uyarı yaptı

Konya ve çevresinde etkili olması beklenen şiddetli yağmur nedeniyle uyarılarını yineleyen Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini yeniden hatırlattı.

Özellikle bugün (2 Eylül Cumartesi) öğleden sonra yağışlı havanın etkili olacağı bildirilirken, 14:00 – 21:00 saatleri arasında dikkat çekildi. Hava durumu ile ilgili uyarıların dikkate alınması gerektiği vurgulanırken, gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olmasının beklendiğine işaret edildi.

METREKAREYE 21-50 KİLOGRAM

ARALIĞINDA YAĞMUR DÜŞMESİ BEKLENİYOR

Metrekareye düşmesi tahmin edilen yağmurun 21-50 kilogram aralığında yağmur düşmesi tahmin edilirken, ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı uyarılar yapıldı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.