Meteoroloji son tahminleri yayınlandı, Konya için bu 4 güne dikkat!

Meteoroloji son tahminleri yayınlandı, Konya için bu 4 güne dikkat!
 Muhabir
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala bayramda havanın nasıl olacağı da en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yerini aldı. Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü ise son verilerini paylaşarak dikkat çeken bir uyarı yaptı

Kurban Bayramı’na artık sayılı günler kaldı. 16 Haziran Pazar günü Kurban Bayramı idrak edilmeye başlayacak. Bayram, 19 Haziran Çarşamba günü sona erecek. İdari tatil ile birlikte 9 güne çıkarılan tatil süreci 24 Haziran Pazartesi’ye kadar devam edecek. Bayram tatili boyunca havanın nasıl olacağı merak ediliyor olmakla birlikte vade uzun olduğu için kesin yargılar içeren bir açıklama yapılamıyor. Ancak 11 Haziran Salı gününden itibaren bayram sabahına kadar, arife günü de dahil olmak üzere Konya ve bölgesinde kavurucu sıcakların etkili olacağı ifade edilerek, güneş çarpmasına karşı uyarılarda bulunuluyor.

MEVSİM NORMALLERİNİN 8 İLA 12 DERECE ÜZERİNDE OLACAK!

konya-hava-tahmini-ve-hava-durumu.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son değerlendirmelerde hava sıcaklıklarının halen Marmara, Ege ve Akdeniz’de mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyrettiği belirtiliyor. Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; 11 Haziran 2024 Salı gününden itibaren hava sıcaklıklarının batı kesimlerden başlayarak daha da artacağı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde, diğer bölgelerde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Hafta sonu yağışla birlikte sıcaklıkların batı kesimlerde azalarak mevsim normalleri civarına inmesi bekleniyor.

KONYA’DA GÜNEŞ ÇARPABİLİR!

konya-hava-genel.jpg

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü’nün açıkladığı bilgilere göre Konya’da hava sıcaklığı 11 Haziran Salı gününden itibaren yükseliş eğilimine giriyor. Hava sıcaklık değerlerinin mevsim normallerinin 8-12 derece üzerinde seyretmesi yönünde bir beklentinin olduğu ifade edilen değerlendirmede, bayram sabahına kadar kavurucu sıcakların Konya genelinde etkili olacağı yönünde tahminlerde bulunuluyor.

KONYA’DA BU HAFTA HAVA NASIL OLACAK?

Hava durumu tahminleri ve sayısal verilere de yer verilen değerlendirmede halen mevsim normalleri seviyesinde olan hava sıcaklığının Konya il merkezinde yarından itibaren ciddi bir artış eğiliminde olacağı ifade ediliyor. Hava sıcaklıklarının gündüz en yüksek 37 derece, gece en düşük 20 dereceyi göreceği yönündeki görüşlerin paylaşıldığı açıklamada gün gün hava sıcaklık değerleri de bildiriliyor.

İşte Konya genelinde yarından itibaren önümüzdeki 5 gün boyunca etkili olması beklenen hava durumu:

konya-hava-durumu.jpg

KONYA VALİLİĞİ’NDEN UYARI!

Öte yandan meteorolojik veriler ışığında hafta boyunca etkili olması beklenen hava tahminleri doğrultusunda Konya Valiliği de kurumsal sosyal medya hesaplarından yaptığı uyarı ile vatandaşı bilgilendirdi. Hava tahmin değerlerinin paylaşıldığı açıklamada, sıcak havaya bağlı olarak güneş çarpması riskinin olduğu belirtilerek, vatandaşlara önlemlerini almaları yönünde uyarılarda bulunuldu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.