Meteorolojiden İzmir dahil 10 ile uyarı geldi

Meteorolojiden İzmir dahil 10 ile uyarı geldi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü İzmir'in de içinde olduğu 10 ili sarı ve turuncu kodla uyardı. Bu kentlerde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. İşte kuvvetli yağış beklenen iller.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun kuzey ve batı, Batı Karadeniz'in iç, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı illerinin iç kesimleri ve Samsun'un aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Ege'nin kıyı kesimleri, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ ve Kırklareli ile Edirne'nin doğu çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Ege'nin kıyı kesimleri, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ ve Kırklareli ile Edirne'nin doğu çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Aydın - Sarı
Balıkesir - Sarı
Çanakkale - Sarı
Edirne - Sarı
İstanbul - Sarı
İzmir - Sarı
Kırklareli - Turuncu
Manisa - Sarı
Muğla - Turuncu
Tekirdağ - Sarı

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Genellikle kuzeyli, yurdun güney ve zamanla doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Rüzgarın, Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İZMİR

Bugün için İzmir hava durumu Gök Gürültülü Sağanak Yağış, sıcaklık 32°. Yarın için İzmir hava durumu Parçalı Bulutlu, sıcaklık 31°. 7 Eylül 2023 Perşembe İzmir hava durumu Parçalı Bulutlu, sıcaklık 32°. 8 Eylül 2023 Cuma İzmir hava durumu Parçalı Bulutlu, sıcaklık 33°. 9 Eylül 2023 Cumartesi İzmir hava durumu Parçalı Bulutlu, sıcaklık 33°.

İSTANBUL

Yapılan son değerlendirmeler ve meteoroloji radarından alınan verilere göre: önümüzdeki 3 saatlik (05.40-09.00 arası) periyotta İstanbul çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KIYI EGE

Yapılan son değerlendirmeler ve meteoroloji radarından alınan verilere göre gece saatlerinden itibaren kıyı Ege'de (Çanakkale, Manisa, İzmir ve Aydın'ın batısı ile Edremit Körfezi) gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MUĞLA

Yapılan son değerlendirmelere göre; Muğla çevrelerinde halen devam eden gök gürültülü sağanak yağışların, Muğla il merkezi ile güney ve doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Marmaris ilçesinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.