Meteoroloji’den Konya'ya yazlıkları yeniden çıkarttıracak tahmin!

Meteoroloji’den Konya'ya yazlıkları yeniden çıkarttıracak tahmin!
 Muhabir
Beklenen yağışları alamadan 2023 yılını geride bırakan Konya ve bölgesinde yeni yılın ilk günlerinde de adeta bahardan kalma günler yaşanıyor. Meteoroloji yetkililerinin tahminleri ise kışı bekleyen Konyalıları şaşırtacak türden…

Hava sıcaklık değerlerinin mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve beklenen kar yağışının henüz istenilen seviyede şehir genelinde etkili olmamasıyla birlikte kış ortasında baharı yaşayan Konya için meteoroloji tarafından şaşırtan bir tahmin daha geldi.

Bahar aylarını aratmayan hava durumunun önümüzdeki günlerde değişmesi ve kış mevsiminin şartlarının gereği olarak hava sıcaklık değerlerinin iyiden iyiye düşmesi beklenirken önümüzdeki günlerde Konya’da beklenenin tam aksi bir durumun yaşanacak.

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü’nün güncel tahminleri doğrultusunda Konya ve çevresinde hafta boyunca hava sıcaklık değerlerinin mevsim normallerinin en az 10 derece üzerinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklık değerlerinin gece saatlerinde en düşük 1 dereceyi göreceği yönünde tahminlerini paylaşan meteoroloji uzmanları, gündüz sıcaklıklarının ise hafta boyunca 10 derecenin üzerinde olmasını, bugünden itibaren her geçen gün sıcaklık değerlerinin ortalama 1 derece artışla Cumartesi günü 16 dereceye kadar çıkacağını ifade ediyor.

Gökyüzünün genel olarak parçalı bulutlu ve açık geçmesinin beklendiği tahminlere göre hafta boyunca Konya il merkezi, ilçeleri ve yakın çevresinde yağış beklenmiyor. Bu durum Konya’nın kış ortasında yazı yaşayacağı şeklinde yorumlanıyor.

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.