Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 8.Bölge (Konya) Müdürlüğü tarafından, 10 Haziran Cuma günü itibarıyla Konya’da 4 gün boyunca kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 8.Bölge (Konya) Müdürlüğü tarafından, 10 Haziran Cuma günü itibariyle Konya’da 4 gün boyunca kuvvetli yağışların gerçekleşeceği uyarısı yapıldı. Müdürlük tarafından kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yapılan açıklama şu şekilde: Mevcut yağışların devamında, Cumartesi günü (11.06.2022) batı kesimlerden başlayarak ülkemizin yeni bir yağışlı ve serin havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca bölgemizin büyük bir bölümünde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarının hafta sonundan itibaren azalarak yer yer mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Önümüzdeki günlerde bölgemizde beklenen hava durumu;

10.06.2022 Cuma: Bölgemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Konya’nın batı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

11.06.2022 Cumartesi: Bölgemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Aksaray ve Niğde çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın bölgemizde (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

12.06.2022 Pazar: Bölgemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Önümüzdeki hafta başından itibaren de yağışların bölgemizde ağırlıklı olarak devam edeceği tahmin ediliyor. Yerel kuvvetli yağışlar ile ilgili olarak Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı hava tahmin raporları ve meteorolojik uyarıların dikkatle takip edilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması önem arz etmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.