Meteorolojiden kuvvetli yağış ve zirai don riskine karşı uyarı

Meteorolojiden kuvvetli yağış ve zirai don riskine karşı uyarı
ANKARA (AA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış ve zirai don riskine karşı vatandaşları uyardı.Genel Müdürlükten yapılan açıklamada,...

ANKARA (AA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış ve zirai don riskine karşı vatandaşları uyardı.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, Marmara ve Ege Bölgesi'nde son 24 saatte 25-50 milimetre arasında yağış ölçüldüğü hatırlatıldı.

Gerçekleşen bu yağışlara ek olarak batı kesimlerde devam eden yağışların da bu akşam ve gece saatlerinde Aydın, İzmir, Manisa ile Çanakkale çevrelerinde, bu gece ve yarın sabah saatlerinde ise Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Düzce çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olmasının beklendiği ifade edilen açıklamada, yağışlar sonucu toprağın doygun hale gelmesi nedeniyle yağışların yüzey akışına geçmesi, sel ve su baskını gibi olumsuzluklara sebep olmasının beklendiği vurgulandı.

Pazar günü İç Ege (Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya), Göller Yöresi (Isparta, Burdur) ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde (Bolu, Karabük, Kastamonu) hafif kuvvette zirai don olayının beklendiği ifade edildi.

Pazartesi günü de İç Ege, Göller Yöresi ve İç Anadolu ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda hafif zirai don olayının beklendiği, salı günü İç Ege, İç Anadolu, Göller Yöresi, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde hafif ve yer yer orta kuvvette zirai don olayının öngörüldüğü kaydedildi.

Uyarıda, çarşamba günü İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısında hafif, kuzeydoğusunda kuvvetli zirai don olayı beklendiğinden tarımsal faaliyetlerle uğraşanların dikkatli olmaları istendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.