Meteoroloji'nin verileri korkutuyor! Haziran gibi Kasım!

Meteoroloji'nin verileri korkutuyor! Haziran gibi Kasım!
 Muhabir
Kasım ayının ilk haftası geride kaldı. Hava sıcaklık değerlerinin düşmesi ve yağışlı bir periyoda girilmesi beklenirken Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü, korkutan verileri paylaştı

Ekim ayını mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklık değerleriyle geride bırakan Konya’da Kasım ayında da değerler büyük bir değişkenlik göstermedi. Hava sıcaklığının düşmesi beklenen Konya il merkezi, ilçeleri ve çevre illerde sıcaklık değerleri Ekim ayına göre 2-3 derece yüksek seyretmeye devam ediyor.

METEOROLOJİ VERİLERİ KORKUTUYOR

Başta tarımsal verimlilik ve su krizi açısından bu dönemde toprağa düşecek rahmet büyük önem taşıyor. Ancak Konya ve bölgesine ilişkin meteorolojik tahminler doğrultusunda paylaşılan veriler korkutuyor.

Hava sıcaklık değerleri mevsim normallerinin üzerinde seyreden Konya için önümüzdeki 5 günlük hava durumu tahminlerine bakıldığında Konya ve çevresinde yağış beklenmediği gibi hava sıcaklık değerlerinin de düşmeyeceği gibi bir sonuç ortaya çıkıyor.

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı tahminler doğrultusunda elde edilen verilere göre Konya’da önümüzdeki 5 gün boyunca hem il merkezi hem de ilçeleri kapsayacak şekilde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Yağış beklenmediği gösterilen verilerde hava sıcaklık değerlerinin de gündüz 21-24 derece, gece ise 7-10 derece aralığında olacağı yönünde tahminlerde bulunuluyor. Bu veriler sonbahar yağmurlarını hasretle bekleyen Konya Ovası’ndaki çiftçileri tedirgin ederken, su krizi yaşanabilir mi sorusunu da akıllara getiriyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.