Metin Şahin: Türkiye’ye büyük bir güven var

Metin Şahin: Türkiye’ye büyük bir güven var
18. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası (Turkish Open 2021), başladı.

 

8. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası (Turkish Open 2021), başladı. Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından İstanbul’da düzenlenen ve tüm kategorilerde 46 ülkeden 1590 sporcunun mücadele ettiği Turkish Open 2021’de büyükler, gençler, yıldızlar ve poomsae kategorilerinde müsabakalar yapılacak. Turnuvanın ilk 3 gününde büyükler kategorisinde yapılacak müsabakalar, sporculara olimpik puan da kazandıracak. Pandemi şartları altında gerçekleştirilecek turnuvayla beraber taekwondoda Türkiye’de tam 13 ay sonra uluslararası bir organizasyon gerçekleştirilmiş olacak. Turnuva, gelecek ay düzenlenecek Avrupa Büyükler Taekwondo Şampiyonası öncesinde de büyük önem taşıyor.

TÜRKİYE’YE KARŞI BÜYÜK BİR GÜVEN VAR

Turnuva öncesinde açıklamalarda bulunan Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, “Koronavirüs nedeniyle son 1 yılda taekwondo faaliyetleri tüm dünyada hemen hemen durdu. Son dönemde az da olsa bir kıpırdanma var. Ülkelerin yapmak istedikleri faaliyetler büyük bir titizlikle seçiliyor. Bu konuda ülkemize karşı büyük bir güven var. Tam 13 ay sonra uluslararası bir faaliyeti ülkemizde yapacağız. Hem gelecek ay yapılacak Avrupa şampiyonası, hem de olimpiyat oyunları yolunda önemli bir organizasyon olacak. Buralara hazırlanan sporcular kendilerini görmüş olacaklar. Önemli sporcuları İstanbul’da ağırlıyoruz. 50’ye yakın ülkeden 1500’ün üzerinde sporcunun mücadele ediyor olması da ülkelerin turnuvamıza bakışının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Pandemi şartları altında gerekli tüm önlemleri aldık. Mücadele edecek tüm sporculara başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

SONUÇLAR

Turnuvanın ilk gününde Ülkemizi Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda da temsil edecek olan Nafia Kuş, finalde Rusya’dan Polina Khan’ı mağlup ederek kadınlar 73 kiloda altın madalyaya uzandı. Erkekler 63 kiloda Hakan Reçber gümüş madalyanın sahibi olurken, kadınlar 73 kiloda Şeyma Nur Söğüt ile erkekler 87 kiloda Yunus Sarı ile Enbiya Taha Biçer bronz madalya kazanan isimler oldu. Turkish Open 2021’de ikinci gün büyükler kategorisinde 5 sıklette müsabakalar yapıldı. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için olimpik puan veren turnuvada Türk sporcular, ikinci günü 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya ile tamamladı. Türkiye, iki gün sonunda 2 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalyaya ulaştı.

Metin Şahin: Türkiye’ye büyük bir güven var

Metin Şahin: Türkiye’ye büyük bir güven var

Metin Şahin: Türkiye’ye büyük bir güven var

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.