Metin Uca’ya büyük saygısızlık: Zorla camiye getirip, gömecekler!

Metin Uca’ya büyük saygısızlık: Zorla camiye getirip, gömecekler!
İnanmadığını açıkça dile getirip, hayatı İslami değerlere düşmanlık ve alayla geçen Metin Uca'nın "Beni yakın" vasiyetine rağmen, bir Müslüman gibi cenaze namazı sonrası toprağa verilecek olması tepki çekti ve Uca'ya saygısızlık olarak değerlendirildi

Kocaeli'de geçirdiği trafik kazasının ardından tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden tiyatrocu ve sunucu Metin Uca'nın yakılma vasiyetine rağmen cenaze namazı sonrası toprağa verilecek olması, tiyatrocuya da İslam'a da büyük saygısızlık olarak değerlendirildi.

f-ikdvgxcaazhkb.jpeg

AÇIKÇA İSLAM'I HEDEF ALARAK YAŞADI

Hayatı boyunca açıkça İslam'a inanmadığını açıkça dile getiren ve islami değerleri hedef alarak yaşayan Metin Uca, öldükten sonra yakılmasını ve küllerinin boğaza atılmasını vasiyet etmişti.

f-igx8swwaapyru.jpeg

"BENİ YAKIN" DİYE VASİYETTE BULUNDU

Buna karşın inançsız biri olduğunu açıkça söylediği halde İslami usullere göre defnetme programı, "Metin Uca'ya da İslam'a da saygısızlık" olarak değerlendirildi.

KARAGÖZ: HEM UCA'YA HEM DİNE SAYGISIZLIK

Gazeteci Taha Hüseyin Karagöz, "Ölüden hüküm kalkar Metin Uca hakkında olumsuz bir yorum yapmayacağım. Fakat Uca'nın cenazesinin camiden kaldırılması ve İslami hükümlere göre defnedilmesi. Burada yaptığı açıklamaya göre hem dine hem de ona yapılan bir saygısızlık" diyerek dikkat çeken bir yorumda bulundu.

untitled-1.jpg

TAFLAN: VASİYETİNE UYUN!

UID MKYK Üyesi Tarihçi Yazar Adem Taflan, "Metin Uca hayatını kaybetmiş. Vasiyetine uyun. Camiye getirmeyin" paylaşımı yaptı.

untitled-2.jpg

KAPLAN: İNANMADIĞI HALDE MÜSLÜMAN GİBİ DEFNEDİLMESİ ENGELLENMELİDİR!

Gazeteci Hilal Kaplan ise, "Metin Uca’nın vasiyetinin yerine getirilmesini lazım. Sevenleri de bu ricasını yerine getirmeli ve inanmayan birisinin Müslüman gibi defnedilmesini engellemelidir. Herkes istediği usül üzere defnedilme hakkına sahip olmalıdır." diyerek Uca'ya yapılan haksızlığı dile getirdi.

untitled-3-001.jpg

TEZCAN: VASİYETİNE UYULSUN DİYORUZ, BUNLARIN ÖLÜYE SAYGILARI YOK!

Gazeteci Yazar Fatih Tezcan da, "Cenaze namazının kılınmamasını ve cesedinin yakılarak küllerinin İstanbul Boğazı'na atılmasını vasiyet eden Metin Uca'nın cenaze namazı pazar öğleyi müteakip Kocatepe Camii’nde kılınacak. Biz “vasiyetine uyulsun” diyoruz “ölüye saygınız yok” diyorlar. Esas bunların saygısı yok." dedi.

DOĞAN'DAN, "VASİYETİNE UYUN, İMAMA ZULMETMEYİN!" ÇAĞRISI

Gazeteci Özlem Doğan ise, "Cesedinin yakılarak yok edilmesini isteyen #MetinUca’nın cenaze namazını kıldırmaya kalkışmak her şeyden önce o namazı kılmak zorunda kalacak olan imama zulüm olur. Ayrıca ölen kişi cenaze namazı istemiyor, vasiyetine uyulsun." sözleriyle Uca'nın vasiyetinin yerine getirilmesini istedi.

untitled-5.jpg

TÜRKÜSEV: İNSANLARIN İSTEKLERİNE SAYGI DUYULMALI!

Yazar, TV yorumcusu Sevda Türküsev, "Metin Uca, bedeninin yakılması için vasiyet etmiş. Bence insanların isteklerine saygı duyması lazım. Kimsede kalkıp itiraz etmesin. Tartışmaya da gerek yok, ne istemişse öyle yapılsın." dedi.

SEVENLERİ ÇOK ÜZGÜN

Metin Uca'nın ölümü sevnelerini yasa boğarken "Işıklar yoldaşı olsun", "Işıklar altında uyu", "Işığın bol olsun" dileklerinde bulundular.

ucaa.jpg

DUYGULARA TERCÜMAN OLDU

Öte yandan "Özgür Özel" adıyla açılmış "Fake Hesaptan" yapılan bir paylaşım, Metin Uca severlerin duygularına tercüman oldu.

untitled-3.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum