Metro için ilk adım

Metro için ilk adım
Konya’ya tek seferde bugüne kadar yapılan en büyük yatırım olarak gösterilen metro projesi için bakanlık ihalede teklif veren 7 firmadan 4’üne teknik ve mali projelerini sunmaları için davet gönderdi.

 

PROJELER GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 7 Haziran Seçimleri öncesinde müjdesini verdiği Konya Metro’su için ilk adım atıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünce ihalesi yapılan Konya metroları projesine ilişkin teklif veren 7 firmadan 4’üne teknik ve mali projelerini sunmaları için davet gönderildi. Firmalar en geç 30 Kasım’a kadar tekliflerini sunacak. Projenin, Konya’da toplu ulaşıma büyük rahatlık getirmesi amaçlanıyor.

17 ARALIK 2019’DA AÇILACAK

Toplam 44,7 kilometre uzunluğunda olacak metro projesi, 2 kısımda yapılacak. Ana hat, güneyde mevcut Gar ve Meram Belediyesine uzanarak, kuzeyde Beyhekim Hastaneler Bölgesine de hizmet verecek şekilde 23,9 kilometre uzunluğunda ve 26 istasyondan oluşacak. 20,7 kilometre uzunluğundaki diğer hat ise ring hattı niteliğinde ve 24 istasyondan oluşarak NEÜ-Yeni YHT Gar-Fetih Caddesi ve Meram Belediyesini birbirine bağlayacak. İlk etabın, 2019’da Şeb-i Arus törenlerinde açılması planlanıyor.

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.