Mevlana için geldiler, tüm şehri gezdiler

Mevlana için geldiler, tüm şehri gezdiler
 Editör
Konya'ya gelen yerli turistler şehrin bir çok yerini gezerek Konya'ya hayran kaldı. Hemen hepsinin farklı bir hikayesi olan ziyaretçilerin ortak noktası Konya oldu.

PUSULA HABER MERKEZİ - 750. Vuslat Yıldönümü sebebiyle Konya'ya gelen turisler arasında yerli turistlerin sayısı azımsanmayacak kadar fazla.

Yurdun çeşitli yerlerinden Konya'ya akın eden Mevlana sevdalıları şehrin bir çok yerini gezerek Konya'ya hayranlıklarını dile getirdi.

DEPREM'DE HAYATLARI DEĞİŞTİ, MEVLANA'DA HUZUR BULDULAR

Adana'dan Konya'ya Mevlana Hazretlerini ziyarete gelen Ayvaz Aydın, Duygu Aydın çifti hikayeleri ile hem hüznü hem de şükrü bir arada yaşadı.
Hatay depreminde evleri ağır hasar alan ve Adana'ya göç etmek zorunda kalan Aydın çifti, Konya'da huzuru bulduklarını ifade etti. Ayvaz Aydın, "Bizim Konya'ya ikinci gelişimiz. İlk gelişimizde Hatay'da kurulu düzenimiz vardı. Şimdi Hatay'da her şeyimizi kaybettik. Adana'da yeni bir hayat kurduk. Mevlana'ya huzur bulmak için geldik" dedi.

"KONYA ÇOK FARKLI"

Mevlana için şehre geldiklerini ifade eden Duygu Aydın ise şunları ifade etti: "Konya'ya Mevlana Hazretleri için geldik ancak şehir çok güzel ve büyük. 80 Binde Devr-i Alem Parkı ile çocuklarımızı sevindirdik. Mevlana Kültür Merkezi'nde sema ayini ile kendi kalbimize huşu verdirdik. Bu şehir çok farklı"

KONYA'DA OKUDU AİLESİNİ DE KONYA'YA GETİRDİ

İstanbul'dan Konya'ya çocukları ile gelen başka bir aile olan Emre, Aylin Çakır çifti de Şebiarus'un ve Kelebekler Vadisi'nin kendileri için unutulmaz olduğunu söyledi.

Konya Selçuk Üniversitesi'nden mezun olan Emre Çakır, "Bu şehirden tek kişi ayrıldım şimdi evlatlarım ve eşim ile geri geldim bu müthiş bir heyecan" dedi.

"KONYA BİZE HUZUR VERDİ"

Konya'ya ilk defa gelen Aylin Çakır şehirle ilgili gözlemlerini şöyle ifade etti: "Mevlana Hazretlerini anmak için bu şehirdeyiz. Bu şehirde hem kendi manevi dünyamız hem de çocuklar için çok seçenek var. İstanbul'un yoğunluğu sonrası Konya bizi huzur verdi. Kelebekler Vadisini unutmayacağız. Çocuklarımız ve bizim için çok güzel bir geziydi."

YENİ DOĞAN ÇOCUKLARINI DA ALIP KONYA'YA GELDİLER

Niğde de kendisi hemşire, eşi de öğretmen olarak görev yapan Burak ve Kerime Başcı çifti ise yeni doğan çocukları Selim ile Konya'da Şebiarus etkinliklerine katıldı.

Soğuk havaya rağmen Konya'ya gelmek istediklerini ifade eden Başçı ailesi, "Çocuğumuz yeni doğdu. Hava soğuk ama Mevlana Hazretlerini ziyaret etmek isteği içimize geldi. Konya'ya gelip bu isteğimizi gerçekleştirdik. Çok mutluyuz" dedi.

k-1.jpg

k-2.jpg

k3.jpg

k4.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.