Mevlana Müzesi ücretli mi oluyor? Bakan Yardımcısı açıkladı!

Mevlana Müzesi ücretli mi oluyor? Bakan Yardımcısı açıkladı!
Türkiye’nin en çok ziyaret edilen müzesi olan Mevlana Müzesi’nde yerli ve yabancı ziyaretçilerden 2016 yılından bu yana ücret alınmıyor. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan ‘Mevlana Müzesi yeniden ücretli mi olacak?’ sorusuna açıklık getirdi

İnanç turizminin önemli merkezlerinden biri olan, Mevlana Türbesi ile birlikte Türkiye’nin en çok ziyaret edilen müzesi olma özelliğini taşıyan, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti misafir eden Mevlana Müzesi’ne girişler 2016 yılından bu yana ücretsiz.

Konya kamuoyunda sıklıkla dile getirilen, her yıl milyonlarca turisti ağırlamasına rağmen neden ücretsiz olduğu sorgulanan Mevlana Müzesi’nin yeniden ücretli hale getirilip getirilmeyeceği konusuna Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan yanıt verdi.

Bugün yapılacak etkinliklerle başlayacak olan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali öncesinde Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, festivaller kapsamında yapılacak etkinliklerle ilgili bilgi verirken, Konya basınının sorularını da yanıtladı.

mevlana-muzesi-yeniden-ucretli-mi-oluyor1.jpg

Ziyaretçilerinin çok büyük bir bölümü yabancı olan Mevlana Müzesi’nin, Mevlana Türbesi ile birlikte sadece Konya’nın değil, Türkiye’nin önemli bir değeri ve kültürel bir mirası olduğuna işaret eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, “Türkiye’de inanç turizminin en önemli merkezlerinden biri hiç şüphesiz ki Konya’dır. Konya, Hz. Mevlana gibi tüm dünyada kıymet gören bir alimin metfun bulunduğu şehirdir. Asırlar öncesi dünyaya Konya’dan hoşgörü mesajları veren Hz. Mevlana, bugün de öğretileri ile büyük değer görmektedir. Bu nedenle de Mevlana Türbesi ve Mevlana Müzesi her yıl milyonlarca turisti ağırlamaktadır. 2016 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile müzeye girişler ücretsiz hale getirilmişti. Bu durum sadece Konya ile sınırlı değildi. Nevşehir’de bulunan Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi de aynı dönemde ücretsiz hale getirilmişti. Müzenin yeniden ücretli hale getirilmesi gündemimizde yok. Ama bu konuyu Mevlana Türbesi’ni müzeden ayırarak ücretli hale getirme noktasında düşünülebilir. Yani insanların inanç turizmi açısından ziyaret ettikleri mekanlardan ücret almak doğru değil. Ama müze kısmı için bu konu tartışılabilir” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.