MHP Gaziantep Milletvekili Özdağ:

MHP Gaziantep Milletvekili Özdağ:
"Terör örgütü, Sur'da, Cizre'de, Şırnak'ta ve Silopi'de almış olduğu derslerin ve uğramış olduğu mağlubiyetin etkisiyle yeni yeni taktiklerle Nusaybin'de karşımıza çıkıyor. Tüm binaları bombalıyor ve asker-polislerimiz binaları temizlemek için binalara gi

GAZİANTEP (AA) - MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, terör örgütünün Sur'da, Cizre'de, Şırnak'ta ve Silopi'de almış olduğu derslerin ve uğramış olduğu mağlubiyetin etkisiyle yeni yeni taktiklerle Nusaybin'de güvenlik güçlerinin karşısına çıktığını belirterek, "Güvenlik güçlerimiz böyle tuzaklanmış binalara sokulmamalı, bina temizliği bu şekilde yapılmamalı. Bunun yerine el yapımı patlayıcı ile tuzaklandığı düşünülen binalar, içerisinde canlı olup olmadığı tespit edildikten sonra top ateşiyle imha edilmelidir." dedi.

Özdağ, Gaziantep Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, MHP genel başkan yardımcılığından istifa ettikten sonra çok istemesine rağmen memleketi Gaziantep'e gelme fırsatı bulamadığını bildirdi. Özdağ, genel başkanlığa adaylığıyla ilgili iddialara ilişkin, "Bu ayın 9'unda bu konuda açıklama yapacağız, yürüyüşü birlikte başlatacağız." ifadesini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da bulunduğunu ve bu kentte teröre karşı büyük bir mücadelenin verildiğine şahitlik ettiğini anlatan Özdağ, bu mücadelenin sonunda Sur ilçesinin PKK teröründen temizlendiğine dikkati çekti.

Diyarbakır'ın PKK'ya karşı sert ve olumlu bir tavır aldığına işaret eden Özdağ, "PKK'nın gerçek yüzünün Diyarbakır'da halk tarafından iyiden iyiye görülmeye başlandığı ortaya çıkmış durumda. Diyarbakırlılar, beraberimizdeki ekiple bizi bağırlarına bastılar, 'Neden şimdiye kadar gelmediniz' diye de sitem ettiler. Sur'da vatandaşla beraber olduk, saldırıya uğrayan bazı yerlerde incelemelerde bulunduk. Diyarbakır gezimiz çok olumlu ve verimli geçti." dedi.

Özdağ, Mardin'in Nusaybin ilçesinde de PKK terörünü temizlemek için çalışmaların devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Terör örgütü, Sur'da, Cizre'de, Şırnak'ta ve Silopi'de almış olduğu derslerin ve uğramış olduğu mağlubiyetin etkisiyle yeni yeni taktiklerle Nusaybin'de karşımıza çıkıyor. Tüm binaları bombalıyor ve asker-polislerimiz binaları temizlemek için binalara girdiğinde havaya uçuruluyor. Şehitleri böyle veriyoruz. 24 şehit verdik, bunların 18'i el yapımı patlayıcı sonucu. Hiç bir Türk askerinin veya polisinin canı bir binadan kıymetsiz değildir. Güvenlik güçlerimiz böyle tuzaklanmış binalara sokulmamalı, bina temizliği bu şekilde yapılmamalı. Bunun yerine el yapımı patlayıcı ile tuzaklandığı düşünülen binalar, içerisinde canlı olup olmadığı tespit edildikten sonra top ateşiyle imha edilmelidir. Türk askerinin ve polisinin hayatı bizim için olağan üstü öneme sahiptir. Buradan yetkilileri, bu konuda uyarmak istiyoruz."

Özdağ, açıklamasının ardından havaalanı çevresinde bekleyen partililerle buluşarak, oluşturulan konvoyla kent turu yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.