MHP Genel Başkan Yardımsısı Özdağ:

MHP Genel Başkan Yardımsısı Özdağ:
"Terörle mücadele Sur, Silopi ve Cizre'ye sıkıştırılamaz. Bütün vatan sathında mücadelenin sürdürülmesi gerekir. Sadece silahlı kadrolar değil, onları besleyen kadrolar da terörle mücadelenin hedefi olmalıdır"

TBMM (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, "Terörle mücadele Sur, Silopi ve Cizre'ye sıkıştırılamaz. Bütün vatan sathında mücadelenin sürdürülmesi gerekir. Sadece silahlı kadrolar değil, onları besleyen kadrolar da terörle mücadelenin hedefi olmalıdır" dedi.

Özdağ, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, terör olaylarının arttığını, "gelecek aylarda daha da artacağını" savundu.

"AKP hükümeti hala PKK'ya karşı sonuç alacak terörizmle mücadele stratejisini hayat geçirebilmiş değil" ifadesini kullanan Özdağ, bugün yapılanın "terörle mücadele değil, sadece asayişi sağlamak olduğunu" öne sürdü.

Asker ve polisin, büyük bir mücadeleyle hükümetin hatalarını temizlemeye çalıştığını ifade eden Ümit Özdağ, "Terörle mücadele Sur, Silopi ve Cizre'ye sıkıştırılamaz. Bütün vatan sathında mücadelenin sürdürülmesi gerekir. Sadece silahlı kadrolar değil, onları besleyen kadrolar da terörle mücadelenin hedefi olmalıdır. PKK'nın para kaynakları, Kandil ve Ayn el Arab da hedef alınmalıdır. Mesele Sur, Silopi, Cizre değil, Kandil ve Ayn el Arab'dan yönetilen PKK terörüdür" diye konuştu.

Terör bitmeden istikrarın olamayacağını anlatan Özdağ, MHP'nin, terörle mücadelede, günü kurtarma değil, Türkiye'nin geleceğini kurtarma anlayışıyla hareket ettiğini belirtti.

"PKK terörü sadece silahla bitmez ama silahsız hiç bitmez" diyen Özdağ, MHP'nin, terörle mücadeleye ilişkin önerilerini yineledi.

Terör örgütünün, kaymakamlıklarda ve adliyelerde çalışan örgüt ile dolaylı ya da dolaysız irtibatlı olanlar aracılığıyla istihbarat topladığını vurgulayan Özdağ, böylece güvenlik güçlerinin aldıkları tedbirlerin önceden bilindiğini kaydetti.

Özdağ, bu tür ilişki içinde olanların tespit edilerek, gerekli işlemlerin yapılması gerektiğini anlattı.

Şehit yakınlarına ve gazilere tanınan hakların genişletilmesini isteyen Ümit Özdağ, "Gazilerimize, milletvekilerinin sahip olduğu haklardan daha fazlası sağlanmalıdır" dedi.

Özdağ, Türkmendağı'nda hayatını kaybeden MHP Fatih İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Küçük'ün şehit sayılması için TBMM'nin gerekli değişiklikleri yapmasını istedi.

- "Öyle bir süreç yok" -

Bir gazetecinin "Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki polemiği nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Özdağ, "Ben Bülent Arınç'a inanıyorum" karşılığını verdi.

Yeni anayasa ile ilgili bir soruya karşılık da parlamenter sistemin güçlendirilerek devam etmesini istediklerini kaydeden Özdağ, MHP'nin, TBMM'nin hukukunu sonuna kadar savunmaya devam edeceğini bildirdi.

Özdağ, MHP'de "kurultay süreciyle" ilgili bir başka soruya da "Öyle bir süreç yok. Genel Merkez başvuruları tüzüğe uygun olarak incelemeye devam ediyor" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.