MHP Genel Başkanı Bahçeli:

MHP Genel Başkanı Bahçeli:
"Korkaklar ittifakı, yenilgiyi peşinen kabullenen sünepeler lobisi, bölünmeyi dileyen hıyanet sürüsü unutmasınlar ki, Türk milleti vahdet çizgisinden ayrılmayacaktır. Türkiye varlık yolundan sapmayacaktır. Son yurdumuz Türk vatanıdır. Türk bayrağı çekildi

OSMANİYE (AA) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Korkaklar ittifakı, yenilgiyi peşinen kabullenen sünepeler lobisi, bölünmeyi dileyen hıyanet sürüsü unutmasınlar ki, Türk milleti vahdet çizgisinden ayrılmayacaktır. Türkiye varlık yolundan sapmayacaktır. Son yurdumuz Türk vatanıdır. Türk bayrağı çekildiği gönderden inmeyecektir." dedi.

Bahçeli, Osmaniye Belediyesi tarafından yaptırılacak Masal Park temel atma töreninde, TBMM'de dokunulmazlıkları esas alan anayasa değişikliğinin mutlaka yapılması gerektiğini söyledi.

Terörle mücadelenin önemine değinen Bahçeli, "Hepiniz biliyor ve yaşıyorsunuz, ülkemiz her alanda geriye giden istikrarsız bir yapıya bürünmüştür. İç ve dış politika artan ölçekte kriz ve kaos üreten bir duruma gelmiştir, devletimiz itibarını kaybetmekte ve içten içe devamlı tahrip edilmektedir, ekonomi aş ve iş üretemediğinden büyük bir huzursuzluk ve umutsuzluk dalgası, milletimizi hakimiyeti altına almıştır." dedi.

Terörle mücadelede şehit olan güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet dileyen Bahçeli, "Dün Hakkari'den aldığımız 8 kardeşimizin acı haberi hepimizi hüzne ve gözyaşına boğmuştur. Artık sözün bittiği noktada, her türlü bahanenin tükendiği sınırdayız. Milli vicdan, infial ve isyan halindedir. Türk milleti şerefsizlerden, hainlerden hesap sorulmasını beklemektedir. Mazbatalı bölücülerle il ve ilçelere sızmış teröristlerin cezasını verilmesini istemektedir. Osmaniye teröre en ağır bedeli ödemiş ve hale ödeyen bir ilimizdir. Osmaniye en çok şehit veren vatan köşelerinden birisidir." diye konuştu.

Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin her tarafı sıkıntı ve sorunlarla kuşatılmıştır. Kanlı terör örgütünün habis ve menfur eylemleri doruk noktaya çıkmış ve sabır bitmiştir. Türk milleti bölünmenin ve dağılmanın soğuk sularında boğulmak istenmektedir. Nitekim buna sessiz kalmamız imkansızdır. Vatanımız kirli bir hıyanet tuzağında kan ve derman kaybetmektedir. Ya hep ya hiç demek için de vakit daralmıştır. Yüreklerimizi burkan şehit haberleri dayanılmayacak bir aşamadadır. Sivil vatandaşlarımız kurşunlar ve bombaların hedefinde, şehirlerimiz güvensizliğin ve endişenin kaynağı haline gelmiştir, artık bu bölücü terör illetinden kurtulmak şarttır, kaçınılmazdır, en temel milli vazifedir. Birliğimize, kardeşliğimize musallat olmuş bölücülere hadleri mutlaka bildirilmelidir. Ne gerekiyorsa yapılmalı ve her türlü tedbir alınmalıdır. MHP devletinin yanında, kahraman Mehmetçik ve polislerin arkasındadır. Türk milleti vatan nöbetinde bulunan her evladımızın duacısıdır. Teröristlerin tamamı yok edilmeli tek bir eşkıya, tek bir bölücü emel ve provokatör kalmamalıdır."

- Dokunulmazlık dosyaları

Bahçeli, TBMM Genel Kurulu gündeminde bulunan, hakkında dosyası olan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişiklikliği teklifine ilişkin de şu değerlendirmelerde bulundu:

"TBMM'de dokunulmazlıkları esas alan anayasa değişikliği mutlaka yapılmalıdır. Terörün beli mutlaka kırılmalı ihanet ezilmelidir. Parti olarak terör ve bölücülük konusunda atılacak her adımı destekleyeceğimizden buna yönelik karar ve niyetlerin arkasında duracağımızdan herkes emin olmalıdır. Bin yıllık kardeşlik hukukunu korumak konusunda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. MHP, terörle mücadelede tarafsız olamaz, olmayacaktır. MHP, Türkiye yanarken millet vurulurken, vatan zincirlenirken duyarsız kalamaz, kalmayacaktır. Siyasi belirsizliklere kurban vereceğimiz bir geleceğimiz yoktur. Ülkemizin kayıp ve hezimetine göz yummamız mümkün değildir. Bu konuda hükümete açık çağrı yaptım; verdiğimiz fiili destek gerekirse hukuki bir boyut alabilir dedim, Türkiye için elimizi taşın altına koyarız dedim, buradan yine söylüyorum."

MHP'nin Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünün teminatı olduğuna vurgulayan Bahçeli konuşmasını söyle sürdürdü:

"Zaman aleyhimizde akıyor, durmak beklemek kısır çekişmelerle oyalanmak, milli varlığımızı ve milletimizi riske atmaktadır. Bu milletin hiçbir ferdini yok farz edemeyiz. Kürt kökenli kardeşlerimizle terörü ilişkilendirmeye çalışanları da iyi niyetli göremeyiz. Biz Türk milletine inanıyoruz Osmaniye'nin kararına güveniyoruz. Zafer, şan ve şerefle dolu olan tarihimizin neresinde eşkıyaya teslim olmak vardır? Yedi düvelin üstesinden gelemediği Türk milletinin, kiralık ölüm çetesi karşısında geri adım atması nasıl mümkün olacaktır? Buna hangi fani cüret edecek, bunu hangi örgüt veya ülkeler gerçekleştirecektir? Böyle bir şey ne olmuştur ne de Allah'ın izniyle olması ihtimal dahilindedir. Geçmişimizde, imanın karşısında hiçbir askeri güç dayanamamış, asalete ve vatanperverliğe rağmen hiçbir teknolojik vasıta ayakta duramamıştır. Bugünlerde inkarcıların saldırılarına muhatap kalan aziz milletimiz, vatanı için göğsünü siper etmiştir. Türk milleti bağımsız yaşama iradesine asla leke sürdürmeyecektir. Dahası kutlu varlığına zarar verdirmeyecek, tarihi istikametinden ayrılmayacaktır. Milletçe, tarihin her devrinde hür ve bağımsız yaşadık, bundan sonra da yaşayacağımızdan en ufak kuşku duymuyorum."

- "Türk milletine silah doğrultan elleri fırsat verilirse, ihtiyaç duyulursa muhakkak kırarız"

Konuşmasında "Hiçbir çılgın, hiçbir çıldırmış, hiçbir aklını kaçırmış bizi yolumuzdan döndüremeyecek, bağımsızlık ülkümüzden alı koyamayacaktır" ifadesini kullanan Bahçeli, partililere ve halka şöyle seslendi:

"Allah’ın izniyle tüm karşı çıkışlara ve keskin itirazlara rağmen Türkiye Cumhuriyeti sizlerin sayesinde geleceğe uzanacak, sizlerle devamlılığını koruyacaktır. Çünkü Türkiye, şehitlerimizin emaneti, çekilen çilelerin ve ızdırap dolu devirlerin aziz bir emanetidir. Bu emanet gölgelenmeyecektir. Bu emanet yıkılamayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin gönüllü muhafızları, manen bekçileri elbette sizlersiniz. Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörleri şüphesiz hepinizsiniz. Biz alçalmayan, baş veren ama baş eğmeyen bir ecdadın torunlarıyız. Kimse kalmasa da, bölücü terörle mücadele edecek kimseler bulunmasa da, emin olun tek başına Milliyetçi Hareket Partisi vardır ve ayaktadır. Biz yaparız, biz başarırız ve biz Türk milletine silah doğrultan elleri fırsat verilirse, ihtiyaç duyulursa muhakkak kırarız."

"Korkaklar ittifakı, yenilgiyi peşinen kabullenen sünepeler lobisi, bölünmeyi dileyen hıyanet sürüsü unutmasınlar ki, Türk milleti vahdet çizgisinden ayrılmayacaktır." ifadesini kullanan Bahçeli, Türkiye'nin varlık yolundan sapmayacağını bildirdi.

Devlet Bahçeli, "Son yurdumuz Türk vatanıdır. Türk bayrağı çekildiği gönderden inmeyecektir. Türkçe, şükür ve duayla kuruyan dillerden düşmeyecektir. Bunun teminatı Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Bunun güç kaynağı sizlersiniz ve aziz milletimizdir. Biz son yurdumuzda, bir bütün halinde ve birlik ruhu içinde yaşayacaksak, evvela her vatandaşımızı kutsal bir emanet ve incitilmemesi gereken bir kıymet olarak kabul etmeliyiz. Ayrımcılık bize yabancıdır. Biz herkesi Cenab-ı Allah’ın bir emaneti olarak kabul eden gönül genişliğine sahibiz. Her Osmaniyeli kardeşim bizim canımızdır, değerimizdir. Bizim dilimiz kardeşlikten feyzini almaktadır. Üslubumuz birliğe ve bütünlüğe dayalıdır. Bizde tepeden bakma yoktur. Bizde insanımızı hor ve hakir görme asla bulunmamaktadır. Nitekim bizim ilkemiz, hedefimiz ve yeminimiz buna yöneliktir. Bu konuda Osmaniye’nin muazzam katkısına ve desteğine çok ihtiyaç vardır ve her zaman olduğu gibi, Osmaniyeli kardeşim Türk milletini vicdanında zirveye çıkaracak, hiçbir kem gözün bu büyük kaynaşma ve kudreti tarumar etmesine izin ve imkan vermeyecektir." dedi.

- "Osmaniye'nin parlayan yıldız olması için mücadele edeceğim"

Osmaniye Belediyesinin kentteki yatırımlarını takip ettiğini ve emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirten Bahçeli, "Osmaniye'yi parlayan bir yıldız yapma gayesinin takipçisi ve mücadele vereni olacağım. Müfterilere rağmen, paralel emellere rağmen, iç ve dış komplo ve maşalara rağmen Osmaniye'nin emanetini çiğnetmeyeceğim. Osmaniye'nin iyi yaşam koşullarına erişmesi için her çabayı göstereceğiz. Bu uğurda Osmaniye Belediye Başkanımız Sayın Kadir Kara Bey’e büyük bir güvenim vardır. Çalışma arkadaşlarıyla birlikte Osmaniye’yi üst bir seviyeye taşıyacak, gelişmenin ve güzelliklerin zirvesine uçuracaktır. Bugün ve bundan önce temelini atıp açılışını yaptığımız nice değerli hizmet ve yatırımlar bunun bir müjdesidir." diye konuştu.

Bahçeli ve parti yöneticileri, Masal Park'ın temelini attı.

Devlet Bahçeli daha sonra, belediye tarafından yaptırılan Karaçay deresi üzerinden geçen köprüyü ve Analar Bacılar Konaklamaevi'ni ziyaret etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.