MHP Grup Başkanvekili Vural:

MHP Grup Başkanvekili Vural:
"AKP ve CHP terörle ilgili fezlekeleri gündeme almamak için mazeret, bahane üretiyor"-"(Ey ABD, müttefikin PYD mi Türkiye mi seçimini yap) sözünden sonra 'PYD için ABD'ye küsecek değiliz' noktasına geldik"

TBMM (AA) - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "AKP ve CHP terörle ilgili fezlekeleri gündeme almamak için mazeret, bahane üretiyorlar." dedi.

Vural, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, dün meydana gelen terör saldırılarında şehit sayısının 10 olduğunu belirterek, "Şehit haberleri o kadar sırandanlaşmaya başladı ki tüyler ürpertici bir durumla karşı karşıyayız. Geldiğimiz noktayı ifade edecek kelime bulamıyorum." değerlendirmesini yaptı.

"Ülkeyi yönetenlerin gafletine rağmen terörle mücadeleyi dün kazandık bugün de kazanacağız." ifadesini kullanan Vural, "Bombalı saldırı sonucunda şehit olan polislerimiz eğer bu bölge için OHAL olsaydı belki de şehit olmayacaklardı. Siz bir alan güvenliği temin edemedikten sora maalesef bu kahpe, kalleş, alçak saldırılar can almaya devam edecektir." diye konuştu.

"Anayasanın ve hukukun verdiği yetkiyi kullanmaktan neden imtina ediyorsunuz?" diye soran Vural, şu ifadeleri kullandı:

"Terörle mücadeleyi topyekun düşünmeniz lazım, mahalle mahalle değil. Bir mahallede operasyon yapan polisimiz bir başka mahallede kalleş bir pusuyla öldürülüyorsa bu yetkilerin kullanılmamasından kaynaklanmaktadır. Kullanmayacaksanız, o zaman olağanüstü hal kanununu yürürlükten kaldırın. Elinizdeki hukuki yetkiyi kullanamazsanız nasıl mücadele edeceğiz?

Hala teröre destek olanlarla ilgili yargının istediği dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda bir inisiyatif almaktan kaçıyorlar. Bre kaçaklar. AKP ve CHP'nin, dokunulmazlıklar konusunda ipe un serdiklerini yine gördük. Al gülüm ver gülüm. Bırakın beyler bunu.Terörle ilgili fezlekelere ilişkin bir irade kullanın. Bizim irademiz çok net ama AKP ve CHP sulandırmak için ellerinden geleni yapıyor. Ne pazarlığı yapıyorsunuz? 'Öyle mi böyle mi olsun?' Yapılacak iş çok net. Teröre karşı gelin hukuku kullanalım, dokunalım. Onlar bizim canlarımızı alıyor, hiç olmazsa biz onlara dokunmanın yolunu açalım. Bunun neyini tartışıyorsunuz? Bu tutum maalesef terör örgütünü ve uzantılarını cesaretlendirmektedir. Teröre karşı bildiriyi imzalamak kolay, o imzanın namusuna sahip çıkmak istiyorsanız dokunulmazlıklarla ilgili adım atın."

-"Hani muhatabınız değildi?"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "PYD için ABD'ye küsecek değiliz" dediğini aktaran Vural, "(Ey ABD müttefikin PYD mi Türkiye mi seçimini yap) sözünden sonra 'PYD için ABD'ye küsecek değiliz' noktasına geldik. Bu milletin onurunu, şerefini, menfaatini korumak zorundasın. Bu lafı söylemek zorunda değilsin orada. Ey Dışişleri Bakanı, PYD'nin mi ABD'nin mi yanındasın?" dedi.

PYD'den plaket alan Barack Obama'nın özel temsilcisi Brett McGurk'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşmesinde yer aldığını belirten Vural, "Muhatap almam dediğin kişinin heyette bulunmasına neden tepki koymuyorsunuz? Hani muhatabınız değildi. Şimdi muhatap oldu iyi mi?" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Başbakanlık geçici hocalık baki" dediğini anımsatan Vural, "Kime mesaj veriyor? Herhalde AKP'nin ilk kongresinde kendisinin genel başkanlıktan alınmasına yönelik saray darbesi karşısında, geçici olduğunu itiraf ediyor ya da tam teslimiyeti itiraf ediyor." diye konuştu.

Vural, Davutoğlu'nun "Hocam müsamerede 'başbakan olacaksın' demişti" dediğini de hatırlatarak, "Sarayın sahneye koyduğu müsamerede başbakanlık yapmakta ve bunun da bir perde olduğunu ifade etmektedir" görüşünü savundu.

TSK'nın darbe tartışmalarıyla ilgili net bir açıklama yaptığını belirten Vural, "Bu eksende darbe söylentilerinden siyaset üretenlere ibretlik olsun. 'Bağırsaklar temizleniyor' diyerek TSK'yı bu noktaya getirenler, kumpas kuranlar ve sonra 'kumpas kurdular' diye feryat figan edenler bunlardı." dedi.

Bir soru üzerine, dokunulmazlıklar konusunda AK Parti'nin teklifine Pazartesi günü yanıt vermeyi düşündüklerini bildiren Vural, "Bu tekliflerin hepsi terörle ilgili fezlekeler konusunda irade oluşturmak istemeyenlerin bahaneleri. AKP ve CHP terörle ilgili fezlekeleri gündeme almamak için mazeret, bahane üretiyor. Dokunulmazlık konsunda bizim yeni hamlemiz karşısında bakalım ne yapacaklar? Bizim yeni hamlemizi beklesinler." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.