MHP'de bazı teşkilatların kapatılması

MHP'de bazı teşkilatların kapatılması
MHP Samsun İl Başkanı Süslü:- "Gönül isterdi ki başarısız olduğumuz için görevlerimizden alınmış olalım fakat partimizin Türkiye genelinde aldığı oy oranının üzerinde bir oy oranıyla seçimden çıkan ve Karadeniz'deki tek milletvekilini çıkaran Samsun İl Te

SAMSUN (AA) - MHP Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, il teşkilatının partisinin Başkanlık Divanınca kapatılmasına ilişkin, "Gönül isterdi ki başarısız olduğumuz için görevlerimizden alınmış olalım fakat partimizin Türkiye genelinde aldığı oy oranının üzerinde bir oy oranıyla seçimden çıkan ve Karadeniz'deki tek milletvekilini çıkaran Samsun İl Teşkilatının başarısızlık gerekçesiyle kapatılmadığı gün gibi ortadadır" dedi.

Süslü, il başkanlığı binasının önünde yaptığı açıklamada, MHP'nin mensubu olmaktan gurur duyduğunu, koltuğuna 21 Şubat 2015'te yapılan kongre sonrası besmele çekerek oturduğunu söyledi.

Genel merkez tarafından anlamakta ve anlatmakta zorlandıkları bir karar neticesinde teşkilatının kapatılarak görevden el çektirildiğini belirten Süslü, "Daha önce 1980 sonrasında sıkı yönetim döneminde ihtilalciler tarafından kapatılan partimiz, maalesef bugün itibarıyla genel merkezimizin emir ve talimatları doğrultusunda bir kere daha kapatılmış, ülkücü hareketin yüreğine ikinci defa, bu seferki çok daha fazla kanatacak ve iz bırakacak şekilde hançer saplanmıştır" ifadesini kullandı.

Tek amaçlarının partilerini iktidar yapmak olduğunu vurgulayan Süslü, şöyle devam etti:

"Partimizin iyi yerlere gelmesi için çare arayan ve tüzükten kaynaklanan hakkını kullanan ülkücü hareketin mensuplarına şefkatli kollarını açmak yerine onlarla çetin bir mücadeleye girilmesi, partimizin genel merkezine ve orada görev yapan kıymetli büyüklerimize hiç ama hiç yakışmamıştır. Ne olmuştur, ne eksik yapılmıştır da MHP'nin Karadeniz'de tek milletvekiline sahip olan, taraflı tarafsız herkesin sempatisini kazanan, bizden önce parti içi muhalif diye adlandırılan yapıların dahi 'siz elinizden geleni yaptınız' dediği il teşkilatımız kapatılmıştır. Bilinmelidir ki genel merkezimizin teşkilatları feshetme, görevden el çektirme yetkisi vardır ve zaman zaman tüzükten kaynaklanan bu yetkisini kullanmalarının gerekebileceğinin de bilincindeyiz ancak bunun için meşru ve geçerli sebeplerin olması gerektiği de yadsınamaz. "

Alınan kararları anlamakta güçlük yaşadığını dile getiren Süslü, şunları kaydetti:

"Anlamakta zorluk çektiğimiz kısım, siz tüzükten kaynaklanan yetkinizi haksız şekilde kullanmaktan çekinmezken bizlere tüzükten kaynaklanan hakkımızı kullandığımız için bu antidemokratik uygulamayı yapmanızdır. Hiçbir cümle bu çelişkili durumu açıklayamamaktadır. Tarih, partimize bu kara lekeyi çalanları hiç ama hiç unutmayacaktır. Gönül isterdi ki başarısız olduğumuz için görevlerimizden alınmış olalım fakat partimizin Türkiye genelinde aldığı oy oranının üzerinde bir oy oranıyla seçimden çıkan ve Karadeniz'deki tek milletvekilini çıkaran Samsun İl Teşkilatının başarısızlık gerekçesiyle kapatılmadığı gün gibi ortadadır. Milliyetçi, ülkücü hareket, kutlu bir davanın temsilcisidir. Bu dava farklı bir davadır. Bu dava Türk-İslam davasıdır. Bu davaya hiç kimsenin ama hiç kimsenin ihanet etmeye hakkı yoktur."

Samsun'da görev yapacak yeni yönetime başarı dileyen Süslü, her zaman yanlarında olacaklarını sözlerine ekledi.

Süslü, daha sonra partililerle vedalaştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.