MHP'de olağanüstü kurultay tartışmaları

MHP'de olağanüstü kurultay tartışmaları
Partililerin, olağanüstü kurultayın yapılması öngörülen Büyük Anadolu Oteli'nin önündeki bekleyişi sürüyor - Özdağ: - "Biz sonunda bu kongreyi yapacağız"- Aydın: - "Yargıtay kendini bağladı. Mayıs ayı içinde bir karar vereceğini söylüyor. Bu kararla kongr

ANKARA (AA) - MHP'li muhaliflerin olağanüstü kurultayın yapılması öngörülen Büyük Anadolu Oteli'nin önündeki bekleyişi sürüyor.

Muhalifler Sinan Oğan, Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ, olağanüstü kurultayın yapılması öngörülen Büyük Anadolu Oteli önüne gelen partililerle buluştu.

Burada konuşan Ümit Özdağ, "Biz sonunda bu kongreyi yapacağız. MHP'de en üst irade olan kurultay bu kongreyi gerçekleştirecek. Şöyle olur, böyle olur, şu engel çıkarılır, bu engel çıkarılır. Hepsi sonunda aşılacak. Biz kongremizi yapıp MHP'yi iktidara yürüteceğiz inşallah." dedi.

Basına açıklama yapan Koray Aydın, "İktidarın bu ceberrut, baskıcı anlayışını bu insanlar protesto etmek için buraya geldiler. O bakımdan iktidarın elini MHP kongresinden çekmesini istiyoruz. Bu işe karışmasınlar. Biz kendi demokratik düzenimiz içinde çözeceğiz. Yargıtay kendini bağladı. Mayıs ayı içinde bir karar vereceğini söylüyor. Bu kararla kongre, Haziran ayı içinde inşallah yapılacaktır." ifadesini kullandı.

Kalabalık arasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmamasının demokrasi adına önemli olduğunu belirten Aydın, partililere teşekkür etti.

Aydın, şöyle devam etti:

"Türkiye'yi ne hale getirdiler. Sadece üzülüyorum. İçimden kenara çekilip ağlamak geliyor. Ülkücünün bir talebinin görülmemesi, kendi içimizde bir sürtüşme ortamının oluşması vicdanlarımızı yaralıyor. Demokratik normların bu kadar gerisinde kalmamız, Avrupa'dan bu kadar kopmamız, Türkiye'nin bu kadar tekelleşmesinin artık bir isyana dönüşeceğinin işaretidir bunlar. Zamanı gelir kurdukları saraylarının önünde milyonlar toplandığında o demokrasinin onlara ne kadar lazım olduğunu görürler. Zaten bütün diktatörler halkın ayaklanmasıyla gitmiştir. Bunun sonu halk ayaklanmasıdır."

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, "işini gücünü bırakıp MHP Kongresiyle ilgilendiğini" savunan Aydın, "Bir de utanmadan açıklama yapıyor. Direkt senin müdahalenle, telefonunla bu işin bu noktaya geldiğini biliyoruz. Şimdi sükunetle hareket ediyoruz. Çünkü haklıyız, haklı olan sonunda kazanacak. Yargıtay'ın vereceği kararla bu kongre artık Haziran ayında yapılacaktır." diye konuştu.

MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Yargıtay'ın Mayıs içerisinde kararını vereceğini açıkladığını hatırlatarak, çağrı heyetinin bu kararın çıkmasının ardından Haziran ayını beklemeden resmi kurultay tarihini tekrar belirleyebileceğini bildirdi.

Eski MHP Milletvekili Sinan Oğan, dün tespit ettikleri imza sayısının 800'ü geçtiğini belirterek, bu sayının bugün artmış olabileceğine işaret etti.

Ülkücü iradenin bugün alanda kendileriyle birlikte kurultay istediğini vurgulayan Oğan, şu görüşlere yer verdi:

"Biz bugün buraya kurultay iradesini göstermeye geldik. Dört genel başkan adayı önceki akşam bir araya geldik, bugün burada ne yapacağımızı konuştuk ve onun üzerinde bir anlaşmaya vardık, ortak bir basın açıklaması yapılacak ve sonra ortama bakılacak. Eğer bu ördükleri Çin Seddi kaldırılırsa gidip kurultayımızı yapacağız, Çin Seddi varsa zorlamayacağız. Ülkücülerle polisleri karşı karşıya getirmeyeceğiz. Yargıtayın kararını bekleyeceğiz."

Ülkücülerin iradelerini ortaya koyduğunu ve kendileri için maksadın hasıl olduğuna değinerek Oğan, "Bu saatten sonra yapılacak şey; ülkücülere yakışır bir olgunlukta alanı terk etmek ve Yargıtaydan çıkacak kararı bekleyip, Yargıtay kararı çerçevesinde kurultayı tekrar toplamaktır." diye konuştu.

- 25. İcra Müdürü arandı

Oğan, avukatlarının 25. İcra Müdürünü alana davet ettiklerini belirterek, "Gelmesini bekliyoruz. Çünkü ortada bir karar yok. Yani şu gördüğünüz tel örgünün, şu gördüğünüz TOMA'ların tamamı sözlü talimatla buraya yığılmış. Biz resmi bir evrak talep ediyoruz. Kurultayımızı hangi evraka, hangi karara göre durdurdunuz? Şu ana kadar bize resmi evrak sunamadılar. Biz de 25. İcra Müdürünü davet ettik onu bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Sinan Oğan'ın bu açıklamasının ardından avukatların girişimi sonucu telefonla görüşülen 25. İcra Müdürünün alana gelmeyeceğini beyan ettiği, bunun da avukatlar tarafından tutanağa yansıtıldığı kaydedildi.

İcra Müdürünün alana gelmemesi nedeniyle, otel önünde toplanan bazı partililer Esenboğa Havaalanı'ndan geliş yolunun trafiğe kapatılacağını anons etti. Polisin yolun kapanması durumunda müdahale edeceğini açıklamasının ardından kısa süreli bir arbede yaşandı.

Bu arada, olağanüstü kurultay için otele giremeyen partililer için polis barikatı önüne masa kuruldu. Masada delegelerden imzaları toplanıyor. Tasnifin ardından imza atan delege sayısı netleşecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.