MHP'de olağanüstü kurultay tartışmaları

MHP'de olağanüstü kurultay tartışmaları
Muhaliflerden Akşener:-"Bugün buradan Yargıtaya seslenmek istiyorum. Bu kaosun sorumlusu sizsiniz, bu hukuksuzluğun sorumlusu sizsiniz. Kongremizin bu hale gelmesinde o sorumluluğu taşımalısınız"

ANKARA (AA) - MHP’li muhaliflerden Meral Akşener, "Bugün buradan Yargıtaya seslenmek istiyorum. Bu kaosun sorumlusu sizsiniz, bu hukuksuzluğun sorumlusu sizsiniz. Kongremizin bu hale gelmesinde o sorumluluğu taşımalısınız." dedi.

Akşener, olağanüstü kurultayın yapılması öngörülen Büyük Anadolu Oteli yakınında, otobüs üzerinden partililere hitap etti.

Bugün bir hukuksuzluğu hep birlikte yaşadıklarını belirten Akşener, şöyle devam etti:

"Buraya Anadolu çocuklarını karşımıza diktiler. Ekmek parası için yola düşmüş evlatlarımızı karşımıza diktiler. Elbette ki onlar bizim evlatlarımız, elimiz kalkmaz. Sanmasın Bekir Bozdağ korktuk. Sanmasın AKP, sanmasın iktidar, sanmasın Saray, Milliyetçi Hareket Partililer, ülkücüler vazgeçti. Biz bu ülkede Anadolu çocuklarına bugüne kadar el kaldırmadık. Onlar, güvenliğimizi korumakla yükümlüler. Biz onun için burada bekledik. Bütün hukuksuzlukları tespit ettirdik, bütün yanlışlıkları tespit ettirdik. Sabaha kadar bekleyecektik ama arkadaşlarım dedi ki, 'saat 07.00’den beri herkes burada, yiyecek yok, su yok, en temel ihtiyaçlarını giderecek bir yol yok.' Onun için, şimdilik hepimiz evlerimize gidiyoruz. Buradan iktidarın kendini güçlü hissedenlerine sesleniyorum; ne yaparsanız yapın, ülkücü hareketi engelleyemeyeceksiniz. Ne yaparsanız yapın, milli iradenin yürüyüşüne dönen, 'adalet istiyoruz' diyenlerin yolculuğunun en güçlü sesi olan bu millet hareketinin, milli irade hareketinin önüne geçemeyeceksiniz."

- "Hiç edebimizi bozmadık"

"Bahçeli istifa" sloganlarının atılması üzerine, alandakileri "Yapmayın" diyerek uyaran Akşener, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'deki hukukusuzluklara, yolsuzluklara, insan hakları, birey hakları ihlallerine, anayasanın baskıya alınmasına, anayasal suç işleyenlere ben yaptım oldu diyenlere, demokrasiyi sadece kendisinin hakkı zannedenlere, onlara arka bahçelik yapanlara ayna tuttunuz, ayna. Türkiye’de bu düzenin değişmesi için bir kilit taşını çekmek üzere olduğumuzu fark etmemiştik. MHP’nin 1 Kasım’da aldığı o sonucu biz hak etmedik, ülkücü irade hak etmedi, Türk milliyetçileri hak etmedi. Dolayısıyla gelin bir kurultay yapalım, konuşalım, nerede eksik, neyi hatalı yaptık derken tam 5,5 ay geçti. Önümüze her türlü engel çıkarıldı. Hiç edebimizi bozmadık. Hiç nezaketimizi bozmadık. Hiç zerafetimizi bozmadık. Hiçbiriniz bozmadınız.

Ama bakın bugün bir başka tiyatroyu, bir gizli tiyatroyu bugün hep beraber Türk milletinin gözünün önüne getirdik. Bu nedir, bu AK Parti’nin başbakanını bir saatte değiştiren irade, iki saatte kurultay kararı, kongreyi yapma kararı alan irade, MHP’nin kongresinin kurultayını yaptırmamak için her türlü hukuksuzluğu, her türlü demokrasi dışı davranışı sergileyebiliyor. Beklediler ki ülkücüler öfkelidirler, Türk milliyetçileri öfkelidirler, öfkelerine yenilirler, biz de avuçlarımızı ovuştururuz."

-"Bu kaosun sorumlusu sizsiniz"

Akşener, konuşmasında Yargıtaya da seslenerek, "Bu kaosun sorumlusu sizsiniz. Bu hukuksuzluğun sorumlusu sizsiniz. Kongremizin bu hale gelmesinde o sorumluluğu taşımalısınız. Derhal, behemehal bu kaosu, bu yanlışlığı, bu hukuksuzluğu gidermelisiniz. Eğer adalet anlayışı bu ülkede yüzde 24'e düşmüşse yargıçlarımızın, hakimlerimizin, hukuk adamlarımızın bu yanlışlığı, bu algıyı düzeltmek için görevini yapma mecburiyeti vardır. Bu kongremizin, hakkımızın sonuna kadar takipçisi olacağız." ifadesini kullandı.

"O evlatlarımıza, elimiz kalkmadığı için bu bariyerler orada duruyor" diyen Akşener, şunları kaydetti:

"Buradan sizin adınıza kendinde güç addedenlere sesleniyorum. Ne yaparsanız yapın, ne ederseniz edin, kiminle işbirliği yaparsanız yapın, MHP'yi Sarayın ve AKP'nin arka bahçesi yaptırmayacağız. Şimdi bugünkü bütün olgunluğumuzla, bu demokrasi ve hukukun üstünlüğüne olan inancımızla hukuksuzluğa direnirken gösterdiğiniz bu sağduyu ile aynı şekilde herkes geldiği şehre gidecek."

-Notlar

Diğer muhalifler Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın'ın alandan ayrılmasının ardından, Meral Akşener bir süre daha partililerle polis barikatının önünde, bekleyişini sürdürdü. Eşi Tuncer ve oğlu Fatih Akşener de Meral Akşener'e eşlik etti.

"Türkmen kızı, Evlad-ı Fatihan torunu, Meral ablamız, Başbakan Meral geliyor" sloganlarıyla otobüsün üstüne çıkan Akşener'in konuşması sık sık "Dik dur eğilme Bozkurtların seninle" sloganları ile kesildi.

Konuşmasının ardından alandakilerin geldikleri kentlere dönmesini de isteyen Akşener kendisi de kalabalığın dağılmasının ardından alandan ayrıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.