MHP'deki kurultay tartışmalarına son noktayı Yargıtay koyacak

MHP'deki kurultay tartışmalarına son noktayı Yargıtay koyacak
MHP'deki olağanüstü kurultay tartışmalarına son noktayı koyacak Yargıtay 18. Hukuk Dairesinde dosya üzerindeki inceleme sürüyor

MHP'deki olağanüstü kurultay tartışmalarına son noktayı koyacak Yargıtay 18. Hukuk Dairesinde dosya üzerindeki inceleme sürüyor.

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesince olağanüstü kurultayı toplamakla görevlendirilen çağrı heyetinin aldığı karar gereği 15 Mayıs'ta yapılması planlanan kurultayın toplanamamasının ardından gözler yeniden parti genel merkezinin temyiz talebini karara bağlayacak Yargıtaya çevrildi.

Yargıtaya 3 Mayıs'ta gelen dosya üzerinde tetkik hakiminin ön incelemesi tamamlandı. Dosyayla ilgili inceleme yapmak üzere bir Daire üyesi görevlendirildi. Üyenin incelemesini tamamlamasının ardından Yargıtay 18. Hukuk Dairesi heyeti dosyayı görüşerek kararını açıklayacak.

Heyetin kararını vermesi için süre sınırlaması yok


Heyetin, dosya hakkındaki kararını vermesi için süre sınırlaması bulunmuyor. Ancak muhalifler, yaşanan tartışmalara bir an önce son verilmesi için Yargıtayın ivedilikle karar vermesini bekliyor.

MHP'de muhalifler Sinan Oğan, Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ, olağanüstü kurultayın toplanamamasının ardından Yargıtay kararının beklenmesi konusunda uzlaşmış, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Yargıtayın olağanüstü kurultayın yapılması yönünde bir karar alması durumunda kurultayı toplayacaklarını açıklamıştı.

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi Başkanlığındaki temyiz incelemesi ise sürüyor. Daire Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda, dosyanın bu ay içinde sonuçlandırılacağı belirtilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.