MHP'den "Afyonkarahisar'a İstiklal Madalyası" teklifi

MHP'den "Afyonkarahisar'a İstiklal Madalyası" teklifi
TBMM (AA) - MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Afyonkarahisar'a İstiklal Madalyası verilmesi için kanun teklifi hazırladı. TBMM Başkanlığına...

TBMM (AA) - MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Afyonkarahisar'a İstiklal Madalyası verilmesi için kanun teklifi hazırladı.

TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifinin gerekçesinde, "İstiklal Savaşımızın kazanıldığı Afyonkarahisar ilimiz, 1. Dünya Savaşı sonrasında küllerinden yeniden doğan Türk Devleti'nin neredeyse, bütün cihana karşı kazandığı zaferin başlangıç noktasıdır." ifadesine yer verildi.

Anadolu Türklüğünün varlık yokluk mücadelesinin yaşandığı toprakların, İstiklal Madalyası gibi büyük bir onur ve övgüden mahrum bırakılmasının düşünülemeyeceği vurgulanan gerekçede, şunlar kaydedildi:

"Milli Mücadele'nin kazanılmasında Afyonkarahisar halkının tamamının katkısının büyük olduğu göz önüne alındığında, İstiklal Madalyası'nın bireyler yerine bu yiğit ilimizin tamamına verilmesinin yerinde olduğu ortaya çıkacaktır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.