MHP'li muhaliflerden "8 Mayıs" mutabakatı

MHP'li muhaliflerden "8 Mayıs" mutabakatı
MHP'li muhaliflerden Akşener, Oğan ve Aydın, olağanüstü kurultayın 8 Mayıs 2016 Pazar günü yapılması konusunda görüş birliğine vardı- Kurultayın aynı gün, iki oturum şeklinde gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı- Çağrı Heyeti, yasal prosedürlerin tamamlanma

ANKARA (AA) - CÜNEYT ATEŞ - MHP'li muhaliflerden Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın, olağanüstü kurultayın 8 Mayıs 2016 Pazar günü yapılması konusunda görüş birliğine vardı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, MHP'li muhaliflerin olağanüstü kurultay talebini kabul eden Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin gerekçeli kararını açıklamasının ardından Akşener, Oğan ve Aydın bugün Ankara'da bir araya geldi. Genel Başkanlığa aday olacaklarını açıklayan üç isim, MHP'nin TBMM Grup Toplantısının yapıldığı saatlerde, açıklanmasını istemedikleri bir adreste buluştu.

Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin konuşmasını dinleyen Akşener, Oğan ve Aydın, konuşmanın ardından yaptıkları değerlendirmede, olağanüstü kurultayın en kısa sürede toplanması konusunda görüş birliğine vardı. Toplantıda kurultay tarihi olarak 8 Mayıs Pazar günü üzerinde anlaşma sağlandı. Kurultayın iki oturum şeklinde yapılması kararlaştırıldı.

Muhaliflerin olağanüstü kurultay toplanması talebiyle Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinde açtıkları davada, mahkeme kurultaya onay vermiş, dün de gerekçeli karar açıklanmış ve UYAP sistemine işlenmişti. MHP Genel Merkezi'nin 8 gün içinde Yargıtay'a itiraz başvurusunda bulunması bekleniyor. Çağrı Heyeti, yasal prosedürlerin tamamlanmasının ardından olağanüstü kurultay hazırlıklarına resmen başlayacak.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.