MHRS randevularına yeni düzenleme geliyor

MHRS randevularına yeni düzenleme geliyor
Randevu almasına rağmen hastaneye gelmeyen ve yoğunluk oluşturanlara yönelik yeni düzenlemeler yolda.

Hastanelerde randevu sistemini kilitleyen randevu alıp hastaneye gitmeyenler yönelik çalışmada sona gelindi.

Konuya dikkat çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda, yeni bir düzenleme yaptıklarını belirterek tarih verdi.

Koca, "Gelecek aydan itibaren özellikle randevusunu alıp gelmeme durumuna karşı birtakım çalışmalar yaptık bunu aşama aşama, sorunu çözene kadar devam edeceğimizi söylemek istiyorum. MHRS ile randevuyla ilgili, yer yer birtakım sorunlar vatandaşımızın yaşadığını biliyoruz ve özellikle yan dal branşlarında bu sorunu daha yer yer yaşıyoruz. Bununla ilgili yoğun birtakım çalışmalarımızın olduğunu biliyorsunuz. Yan dal uzmanlık dahil olmak üzere kanun değişikliği yapılarak ve en son geçen ay yapılan imtihanla yüzde 100’e yakın doluluk söz konusu oldu. Yer yer yaşadığımız bu sorunlarla birlikte vatandaşımızın da bize destek olmasını bekliyoruz" dedi.

RANDEVUYA GELMEYEN HASTA SAYISI 110 BİN

Bakan Koca sözlerine şöyle devam etti:

Ben birkaç defa söyledim. ‘Sorumlusu vatandaşımız herhalde görülüyor’ diyerek ifade edenler oldu, o anlamda söylemiyorum. Sorunun farkındayız, özellikle bazı branşlarla ilgili bu sorunun daha belirgin olduğunu biliyoruz ve bunu aşmak için çaba gösteriyoruz ve vatandaşımızın da bu anlamda üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz. Örnek vermek gerekirse Bayrampaşa’da geçen yıl bakılan toplam hasta sayısı 1 milyon 100 bin yaklaşık. Randevuyla gelen hasta sayısı ise 400 bin. Randevusunu aldığı halde gelmeyen kişi sayısı 110 bin. Bu doğru bir şey değil.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.