Miçotakis Türkiye’ye gelmeden Yunanistan kaynadı!
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle 11 Şubat'ta Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştireceğini açıklaması kısa zamanda dünya basınında geniş yer aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan Başbakanı Miçotakis’e daveti özellikle Yunanistan’da farklı yorumları beraberinde getirdi. Yunanistan’da yayın yapan medya organlarında bu ziyaret davetinin iki komşu ülke arasındaki güç mücadelesinde Türkiye’nin Yunanistan’a karşı baskın güç olduğu ve attığı bir gol olarak yorumlandı.

MİÇOTAKİS 11 ŞUBAT’TA TÜRKİYE’DE OLACAK
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Türkiye’ye geleceğini duyurdu.
Ziyaretin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine gerçekleşeceğini belirten Duran, "Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlerine icabetle, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin Altıncı Toplantısı vesilesiyle, 11 Şubat 2026 tarihinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir. Cumhurbaşkanımız ile Yunanistan Başbakanı’nın başkanlıklarında, ilgili Bakanların iştirakleriyle Ankara’da düzenlenecek Konsey Toplantısı’yla Türkiye-Yunanistan ilişkileri tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, iki komşu ülke arasındaki iş birliğinin ilerletilmesi imkanları ele alınacaktır. Görüşmelerde, ikili münasebetlerin yanısıra, bölgesel ve küresel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir. Ziyaret çerçevesinde ayrıca, ikili ilişkileri güçlendirmeye matuf çeşitli metinlerin imzalanması da gündemdedir” demişti.

MİÇOTAKİS’TEN ZİYARET ÖNCESİ ‘SAKİN SULAR’ AÇIKLAMASI
Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Ankara ziyareti öncesi hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hem de kendisinin tecrübeli liderler olduklarını belirterek, Türk-Yunan ilişkilerinde ciddi gerginlikler yaşanması tehlikesi görmediğini söyledi.
Amerikan Foreign Policy dergisine konuşan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ilişkilerde 3 yıldır süren "sakin sular" döneminin devamını arzuladığını söyledi.
"Türk-Yunan ilişkileri 4-5 yıl önce, bugünkünden çok daha karmaşıktı. Ben ve Başkan Erdoğan tecrübeli liderleriz. İkimiz de bölgede zaten varolan onca soruna yenilerinin eklenmesine gerek olmadığını takdir ediyoruz." diyen Miçotakis, "Ciddi gerginlikler yaşanması tehlikesini görmüyorum. Aramızdaki iletişim kanallarını açık tutuyoruz. Türk-Yunan ilişkilerinin yeni bir istikrarsızlık kaynağı olmayacağına inanıyorum. Yan yana yaşama mahkumuz." ifadelerini kullandı.

EGE DENİZİ SINIRLARI GÜNDEME GELECEK
Yunanistan Başbakanı, "Türkiye'ye gittiğimde, tek anlaşmazlığımız (Ege ve Doğu Akdeniz'de deniz yetki sınırlarının belirlenmesi) ile ilgili görüşlerimizi açık bir şekilde dile getireceğim." diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.