Microsoft kod yazma isteği oluşturacak

Microsoft kod yazma isteği oluşturacak
Windows işletim sisteminin sahibi Microsoft çocuklara kod yazma hevesi aşılayacak.”Hour of Code” etkinliği sayesinde 5-12 yaş aralığındaki çocuklara bu yaştan kod yazma isteği oluşturmayı amaçlıyor.

8-13 Aralık 2014’te gerçekleştirilecek “Hour of Code” etkinliğinin ayrıntıları Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen ve Yazılım Geliştirme Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Cavit Yantaç hane sahipliğinde yapılan toplantıda paylaşıldı.Özmen, Türkiye’nin geleceğini bugünden ele almak ismine önemli bir adım attıklarını ortaya koyarak , faaliyet çerçevesinde Microsoft Student Partner’ların bir hafta boyunca Türkiye’nin çeşitli illerinde okullarda Hour of Code aktiviteleri yapacaklarını, çocuklara Touchdevelop ve KODU adlı yalın ve eğlenceli programlarla eğitim vereceklerini söyledi .

Özmen, eğitimlerin Elazığ, Kayseri, İstanbul, Başkent Ankara , İzmir, Eskişehir, Muğla, Amasya, Kütahya, Siirt, Sakarya, Burdur, Erzurum, Tokat ve Şanlıurfa’nın aralarında olduğu birden fazla vilayette , onlarca okulda gerçekleşeceğine işaret ederek, hedeflerinin 1 haftada 5 bin çocuğa ulaşmak, 1 senede on binlerce çocuğa kod öğretmek olduğunu aktardı.
Tamer Özmen, bunları açıkladı :”Hedefimiz bir hafta boyunca 5 bin çocuğa ulaşmak. Eğitimler bu bir haftanın sonunda da devam edecek. KODU ve Touchdevelop eğitimleri Açık Akademi internet sitesi sitesine de eklenecek. Bunun üzerine çocuklar istedikleri vakit eğitim almaya, bilgilerini geliştirmeye devam edebilecekler. Hedef 1 senede on binlerce öğrenciye küçük programlar yazmayı öğretmek. Bunun için okullarla da yakın çalışıyoruz. Okullarda bu manada çok fazla yüksek bir potansiyel var. 50 üniversitedeki Microsoft temsilcileri gönüllü olarak gönül vermiş olarak çalışıyor. Günümüzdeki olağan işlerin % 50’den fazlası bir seviyeye kadar teknolojik kabiliyet gerektiriyor. Uzmanlara göre bu önümüzdeki 10 senede % 77’ye çıkacak. Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanında eğitim gören kızlar başka disiplinlere göre % 33 daha çok kazanıyor.”
– “Hour of Code” 75 memlekette
Cavit Yantaç da 75 memlekette 40 milyondan çok kişiye ulaşan etkinlikte, 2015 hedefinin 100 milyon şahıs olduğunu ortaya koyarak , “Hour of Code projesinin ilk aşamada ABD sınırları içinde 10 milyon kişiye ulaşması hedefleniyordu. Proje 75 ülkeye yayılarak 40 milyon öğrenciyi ilk kod yazma deneyimiyle tanıştırdı” diye belirtti .
Etkinliğin, önceki sene sadece 5 gün içinde 15 milyon kullanıcıya ulaşarak dünyada bu kadar çok fazla sayıda kişiye en hızlı ulaşan girişim olduğu bilgisini veren Yantaç, faaliyet çerçevesinde Microsoft’un, halk ve eğitim kurumlarının çok büyük destek verdiği projede 2015 senesinde 100 milyon öğrenciye bilgisayar bilimleri heyecanını aşılamayı ve ilk kodlarını yazdırmayı hedeflediğini söyledi .
Yantaç, bunları açıkladı :
” Bunun üzerine inovasyona dayalı fikirlerini yaşama geçirmeleri için ilk adımı atmalarına muavin oluyoruz. Teknolojinin getirdiği potansiyelden yararlanabilmek için teknolojinin dilinden anlayan gençlere ihtiyacımız var. Kod öğrenmek, teknolojinin geleceğine yön vermek manasına geliyor. Teknolojiyi yalnızca tüketen değil, üreten bir Türkiye için çalışıyoruz. Türkiye’nin teknoloji tüketenden, teknoloji üreten ve ihraç eden bir ekonomiye dönüşümü için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bunun ancak eğitimle mümkün olduğuna inanıyoruz.”
Yantaç, 2012 senesinde Türkiye’nin ilk çevrimiçi tatbikat geliştirme okulu Açık Akademi’yi yaşama geçirerek günümüze kadar 150 binden çok kişiye eğitim verdiklerini hatırlatarak, yaklaşık olarak 4 bin kişinin Açık Akademi eğitimlerini tamamlayıp mezun olduğu, alınan eğitimler sayesinde 1.000’in üzerinde uygulamanın Windows Mağazası’nda yerini almakta olduğunu söyledi .
Yaptıkları çalışmalar ve gösterdikleri çabalarla Türkiye’nin 2023 hedefleri istikametinde , ülkenin bir teknoloji üssü ve inovasyon merkezi olmasına öncülük etmeyi, hayallerini gerçeğe, girişimcileri liderler ligine, toplumu refaha taşımayı hedeflediklerini ifade eden Yantaç, “Kod yazmak, bilgisayar kullanmayı öğrenmek bireylere geleceği şekillendirme gücü veriyor. Bulundukları topluma yön vermelerini sağlıyor” diye belirtti .
Microsoft kod yazmayı öğretecek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.