Microsoft, Ne Kadar Lumia Akıllı Telefon Sattı

Microsoft, Ne Kadar Lumia Akıllı Telefon Sattı
Microsoft ilgili en son çıkan 2.4 milyon Xbox konsolun dağıtıcılara gönderildiği haberinden hemen sonra Lumia satışları ilgili bilgilerde internette gezinmeye başladı. 2.4 milyon adet Xbox'ın hepsini satmamış olsa da, dağıtıcılara gönderen Microsoft, 9.3

Microsoft ilgili en son çıkan 2.4 milyon Xbox konsolun dağıtıcılara gönderildiği haberinden hemen sonra Lumia satışları ilgili bilgilerde internette gezinmeye başladı. 2.4 milyon adet Xbox'ın hepsini satmamış olsa da, dağıtıcılara gönderen Microsoft, 9.3 milyon adet Lumia satışı ile akıllı telefon piyasasında oldukça güzel bir rakama ulaştı.

 

Son çeyrek gelirlerinin açıklanmasından hemen sonra ortaya çıkan satış adetleri oldukça başarılı diyebiliriz. Bu dönemde 23.2 milyar dolar gelir elde eden Microsoft, 4.5 milyar dolar kâr elde edebildi. Geçen yıl bu rakam 5.24 milyar dolardı. Dolayısıyla kıyaslama yaptığımızda net gelir daha düşük kalmasına rağmen, Lumia akıllı telefonların satışında bir artış gerçekleşti. Bunun anlamı ise Dünya'daki Lumia akıllı telefon kullanımının yaygınlaşması ve tıpkı Android ve iOS gibi bir hale geliyor olmasıdır.

 

Microsoft Lumia satışlarında başarılı olmasına rağmen, akıllı telefon piyayasındaki diğer rakipleri olan Samsung, HTC, Apple yada LG kadar satış yapamıyor. Zaman içerisinde bu durumun değişeceğini düşünüyorum. Çünkü Windows Phone'lar özellikle geliri düşük kişilere yüksek donanım ve performans sergileyen düşük ücretli cihazlar olarak biliniyor. Bu nedenle yaygınlaşması oldukça kolay. Elbette çok pahalı Lumia modelleri var fakat genel olarak bakıldığında düşk ücret ve ücretine göre oldukça iyi donanım özellikleri ile biliniyor.

 

Microsoft Lumia akıllı telefonlar hakkındaki görüşlerinizi ve yorumlarınızı bizlerle aşağıdaki yorum bölümünden paylaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.