Microsoft yeni Garage uygulamalarıyla Android’e çeşitlilik katıyor

Microsoft yeni Garage uygulamalarıyla Android’e çeşitlilik katıyor
Google Windows Phone uygulamaları geliştirmek için hevesli olmayabilir, ancak Microsoft için aynı şey söylenemez.

Google Windows Phone uygulamaları geliştirmek için hevesli olmayabilir, ancak Microsoft için aynı şey söylenemez. Yazılım devi Garage projesini genişleterek dışarıdakilere Microsoft çalışanlarının şirket içindeki boş zamanlarında neler geliştirdiklerini görme şansı veriyor. Bu projelerden bazıları iOS, Windows veya Android uygulamaları olabiliyor, ancak Microsoft bugün Google’ın Android işletim sistemi için hazırlanmış olan uygulamaları ön plana çıkararak sergilemeyi uygun gördü.

Microsoft’un Garage projesi şirket için büyük bir değişim olma özelliği taşıyor ve çalışanları boş zamanlarında çapraz platform destekli uygulamalar geliştirme noktasında teşvik etme fikrinden yola çıkıyor. Başka şirketlerin de benzer programları bulunuyor, bunlardan en ünlüsü Google’ın “yüzde 20″ olarak adlandırabileceğimiz programı. Bunun dahilinde çalışanlar Google için yararlı olabileceğini düşündükleri bir proje için mesailerinden yüzde 20’lik bölümü ayırabiliyorlar.

Garage projesinin meyvelerinden ilki Next Lock Screen olarak adlandırılan, Android’e özel bir kilit ekranı uygulaması. Google Play Store üzerinden ücretsiz olarak sunulan bu kilit ekranı Microsoft’un üretkenliğe odaklanan yeni rehber prensiplerine bağlı kalınarak hazırlanmış. Microsoft bunu meşgul insanlar için tasarlanmış ve zamandan tasarruf sağlayan bir kilit ekranı olarak nitelendiriyor. Takvim kayıtları, cevapsız çağrılar, e-posta iletileri ve yazılı mesajlar kilit ekranında gösteriliyor. Ancak Microsoft sürükleyerek arama ve hızlı uygulama başlatma gibi özelliklerle bu kilit ekranını diğerlerinden ayırıyor. Tek sürüklemeyle arama özelliği bir randevu kaydından konferans görüşmesine atlama ve PIN’in otomatik olarak girilmesini sağlayarak hızlı bir şekilde konuşmaya katılma fırsatı sunuyor. Bu, özellikle otomobilde seyir hâlindeyken büyük kolaylık olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.