"Microsoft yeni internet tarayıcısına Cortana'yı ekleyecek"

"Microsoft yeni internet tarayıcısına Cortana'yı ekleyecek"
İnternet Explorer'ın kullanımına Windows 10'da son vermeye hazırlanan Microsoft'un yeni internet tarayıcısında dijital asistan Cortana'nın da bulunacağı iddia ediliyor.

Şirkete yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, Window’un kullanımına son vermeye hazırlandığı Microsoft, Spartan adını alması beklenen yeni tarayıcısına rakiplerinde bulunmayan özellikler eklemeye hazırlanıyor.

Teknoloji sitesi The Verge’de yer alan habere göre, ABD merkezli teknoloji devinin ürettiği akıllı cihazlarda çalışan dijital asistan uygulaması Cortana Spartan ile birlikte bilgisayar kullanıcılarına da hizmet vermeye başlayacak.

Geçtiğimiz yıl tanıttığı Windows 10'u önümüzdeki aylarda piyasaya sürmesi beklenen Microsoft’un bu uygulamayla kullanıcılarının interneti kullanma alışkanlıklarını değiştirmeyi planladığı düşünülüyor.

Crome, Firefox ve Safari gibi tarayıcıların son yıllardaki başarılarının ardından Windows’un kullanım oranı oldukça gerilemişti.

Spartan ile kaybettiği pazar payını geri kazanmak isteyen Microsoft’un bu ürününü ne zaman duyuracağı ise şu an için bilinmiyor.    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.