Mideye iyi gelen çaylar neler? Mideyi hangi çaylar rahatlatır?

Mideye iyi gelen çaylar neler? Mideyi hangi çaylar rahatlatır?
Midenizde rahatsızlık yaşıyorsanız, şişkinlik, hazımsızlık ve yanma gibi şikayetleriniz oluyorsa, bitki çayları ile rahatlatmanız mümkün.

Midenizde rahatsızlık yaşıyorsanız, şişkinlik, hazımsızlık ve yanma gibi şikayetleriniz oluyorsa, bitki çayları ile rahatlatmanız mümkün. Sizler de bu çayları kullanarak midenizdeki sorunları en aza indirebilirsiniz.

ZENCEFİL ÇAYI
Zencefil tarihi dönemlerden beri mide şikayetlerinin tedavisinde kullanılıyor. Alman hükümeti de zencefilin hazımsızlığa iyi geldiğini onaylamıştır. Hazımsızlık çekenlerin abartmamak şartıyla zencefil ayı içmesi oldukça faydalıdır.

NANE ÇAYI
Kronik hazımsızlık çeken kişilere nane çayı önerilmektedir. Nane, karın kaslarını ve bağırsakları rahatlatıcı özellik gösteriyor. Her fincan çay için 2,5 çay kaşığı nane öneriliyor. İsterseniz içine limon da dilimlemeyi tercih edebilirsiniz.

REZENE ÇAYI
Özellikle Hint kökenli kişiler bol miktarda rezene çayı tüketmeleriyle bilinir. Çünkü rezene çayı yemeklerin sonrasında tüketilir ve midede hazımsızlık ihtimalini en aza indirir. Yemeklerin öğütülme hızını arttıran rezeneyi bir fincan su içine koyduktan sonra demlenmeye bırakarak tüketebilirsiniz.

PAPATYA ÇAYI
Papatya pek çok yararı bulunan bir içecektir. Uykusuzluğa karşı iyi gelirken mide kaslarını da rahatlatmasıyla bilinir. Şişkinlik veya hazımsızlık gibi şikayeti olanlar 3 gram papatya çiçeğini bir bardak sıcak suya koyarak demlenmeye bırakabilir ve güvenle içebilir. Ancak alerjisi olan kişilerin çok dikkatli olması gerekmektedir. Çünkü bazı kişilerde ciddi sorunlara yol açabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.