Midilli'de Türkiye-AB mutabakatına protesto

Midilli'de Türkiye-AB mutabakatına protesto
Çoğunluğu Pakistanlı bir grup göçmen geri gönderilmelerinin önünü açan Türkiye-AB mutabakatını protesto etti- Göçmenler, "Dönüşe hayır", "Özgürlük istiyoruz" ve "Gönderilirsek geri geleceğiz" sloganları attı

MİDİLLİ (AA) - Midilli Adası'ndaki sığınmacı ve göçmenlerin tutulduğu Moria kampında çoğunluğu Pakistan uyruklu bir grup göçmen geri gönderilmemek için gösteri yaptı.

Kampın giriş kapısı önünde toplanan yüzden fazla göçmen, Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki mutabakat kapsamında iade sürecini ve kamp koşullarını protesto etti.

Saatlerce güneş altında oturarak tepkilerini ifade eden göçmenler, "Dönüşe hayır", "Özgürlük istiyoruz" ve "Gönderilirsek geri geleceğiz" şeklinde slogan attı.

Kamptaki koşullardan da yakınan bazı göçmenler, kampın çok kalabalık olmasından dolayı yatacak yer bulamadıkları ve yiyeceğin az olduğu yönünde şikayetlerini dile getirdi.

Yunanistan'ın açıkladığı son verilere göre adada 3 bin 159 sığınmacı ve göçmen bulunuyor. Bu kişilerin büyük çoğunluğunun tutulduğu Moria kampı ise 2 bin kişilik kapasiteye sahip.

Düzensiz göç ve insan kaçakçılığı ile mücadele amacıyla Türkiye ile AB arasında 18 Mart'ta Brüksel'de mutabakata varılmıştı.

4 Nisan'da başlayan uygulamaya göre, Türkiye, kendi topraklarından Yunan adalarına geçtiği kanıtlanan göçmenleri geri kabul ediyor. Bu kimselerden Suriyeli olmayanların Türkiye tarafından ülkelerine iade edilmesi için işlem yapılıyor.

Suriyeli olanlar ise Türkiye'deki kamplara yerleştirilecek ve her birine karşılık kayıtlı Suriyeli sığınmacılardan biri AB ülkelerine gönderiliyor. Değişimi yapılacak Suriyeli sığınmacı sayısı ilk etapta 72 bin kişi olarak öngörülüyor. Geri kabul ve değişim işlemlerinin masrafları AB tarafından karşılanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.