Mıhlama, kuymak nasıl yapılır? Tarifi nedir? Hangi malzemelerle yapılır?

Mıhlama, kuymak nasıl yapılır? Tarifi nedir? Hangi malzemelerle yapılır?

Karadeniz mutfağının vazgeçilmezi olan mıhlama nasıl yapılıyor, hangi malzemelerle yapılır?

Karadeniz mutfağının en önemli lezzetlerinden biri olan mıhlama mısır unu, peynir ve tereyağı ile yapılıyor. Mıhlamanın bazı bölgelerdeki adı ise kuymak olarak geçiyor. Karadeniz'de öğün fark etmeksizin tüketilen bu enfes tarifi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli püf noktası ise un ve su miktarını iyi ayarlamak olarak biliniyor. Peki, mıhlama nasıl yapılır? İşte, mıhlama tarifi. Özellikle kahvaltıda kullanılan ve sadece Karadeniz değil birçok ilde de sıkılıkla tüketiliyor.

HANGİ MALZEMELERLE YAPILIR?

yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı mısır unu
2 su bardağı su
300 gram Trabzon veya çeçil peyniri

NASIL YAPILIR?

İki kişilik kuymak için öncelikle 2 kaşık tereyağını seçtiğiniz tavaya ekleyin ve eritin, köpürmeye başladıktan sonra 3 kaşık mısır ununu tereyağına ekleyip kavurun. Mısır unu tereyağı ile kavrulurken yaklaşık 2 bardak suyu ve tuzu ekledikten sonra da orta ateşte kaynamasını bekleyin. Tereyağının kavrulan mısır ununun üzerine çıktığını gördüğümüzde telli peyniri de ekleyerek hafifçe karıştırıp erimesini bekleyin. Fazla bekletilen kuymak beklenen tadı vermez. Ocaktan alındıktan hemen sonra piştiği tava ile servise hazırlayın.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.